Categorie: Actual

S.C. Banu Industrii
Valea Doftanei
Prahova
Nr. 22/20.03.2010

 

Către

Redacţia ziarului Actualitatea Prahoveană

În atenţia domnului director Sebastian Ignat,

Referitor la articolul intitulat „Taxe de protecţie, mafia lemnului şi cârdăşie penală”, având ca autor pe domnul Andrei Tudor, vă comunicăm următoarele:

Nu ne considerăm o firmă favorizată de către preşedintele Consiliului Judeţean Mircea Cosma, deoarece nu am avut şi nu avem afaceri legate de Consiliul Judeţean sau orice alte afaceri legate de bugetul de stat.
Societatea noastră nu a avut şi nu are nici un contact privind defrişarea unor zone destinate pârtiilor de schi din Azuga.
Drumul forestier la care faceţi referire aparţine S.C. Besta Group, deservind suprafeţele forestiere pe care această firmă le are în proprietate în zona Azuga.
Contractul dintre noi şi Besta Group este un contract între două firme private neavând legătură cu statul şi nu a fost necesară vreo licitaţie privind contractarea, ci doar o selecţie a celei mai bune oferte.
Considerăm că se face o confuzie cu proiectul de pârtii de schi pe care localitatea Buşteni vrea să le implementeze în zona limitrofă cu Azuga la care noi nu suntem parte implicată.

Articolul, în ceea ce priveşte societatea noastră, îl considerăm tendenţios fără a avea nici cea mai mică legătură cu realitatea.
Apreciem că informaţiile eronate prezentate în articolul respectiv reprezintă o formă de intimidare practicată de către cei care conduc Direcţia Silvică Prahova în urma numeroaselor dispute pe care noi le-am avut cu aceştia în ultima perioadă privind legalitatea licitaţiilor organizate de aceştia.
In acest sens vă stăm la dispoziţie cu orice fel de informaţie care poate fi de interes public.

Cu stimă şi consideraţie,

 

Lucian Vileford Costea

 

Back To Top