Categorie: Actual

dna radu ionescuRadu Ionescu a fost reținut, marți, de către procurorii DNA Ploiești, fiind acuzat de luare de mită. Potrivit unui comunicat remis de către DNA Ploiești, Radu Ionescu ar fi primit drept mită un autoturism Volkswagen Golf de la un om de afaceri din Prahova care este și denunțător în cauză.

Comunicat DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 1 martie 2016, a inculpatului

IONESCU CEZAR LIVIU RADU, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, la data faptelor şi în prezent, cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:
În cursul lunii noiembrie 2006, inculpatul Ionescu Cezar Liviu Radu, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, a pretins şi primit de la un om de afaceri (denunţător în cauză) un autoturism marca Volkswagen Golf, în valoare de 22.347 euro, în scopul de a sprijini societatea acestuia din urmă referitor la derularea unor contracte de lucrări încheiate cu Consiliul Judeţean Prahova şi efectuarea la timp a plăţilor aferente.

Autovehiculul în cauză a fost primit prin intermediul unei alte firme care, în perioada 22.12.2006 - 11.05.2009, a achitat ratele de leasing din sumele virate de societatea omului de afaceri, în baza unui contract fictiv încheiat între cele două societăţi.

Inculpatului Ionescu Cezar Liviu Radu i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea SRI Prahova.

Back To Top