Categorie: Actual

sebastian ghita dnaSebastian Ghiţă a fost audiat, luni seară, la sediul DIICOT în dosarul "Black Cube", acesta precizând că are calitatea de martor în dosar.

UPDATE: "Orice lucru important în acest caz l-am spus procurorilor. Nu mi se pare că atacarea instituţiilor statului român e o chestiune permisă. Săptămâna trecută am fost citat. Nu ştiu dacă am ajutat, informaţiile de care m-au întrebat, le-am spus corect şi sincer. Poate că s-au gândit că are anumite vulnerabilităţi (Laura Codruţa Kovesi -n.r.). Procurorii mi-au cerut anumite informaţii şi, în perioada următoare, le voi da", a declarat deputatul, la ieşirea de la sediul DIICOT.

Deputatul Sebastian Ghiţă a fost audiat, luni seară, la sediul DIICOT în dosarul "Black Cube", acesta precizând că are calitatea de martor în dosar.

„Nu am multe detalii şi nu pot oferi multe detalii acum, înainte să vorbesc cu procurorii. Sunt convins că acea operaţiune, acea operaţiune a unor agenţii de spionaj străine, "Black Cube", este în atenţia procurorilor DIICOT şi pentru că principala ţinta a statului român a fost Laura Codruţa Kovesi, probabil DIICOT verifică dacă acea adresă specială ascunsă, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. , este una dintre adresele pe care cei de la "Black Cube" le-au spart", a declarat parlamentarul la intrarea în sediul DIICOT.

 

"Înţeleg că cei de la Black Cube au spart mail-uri, au obţinut informaţii şi principala lor ţintă era doamna Kovesi. Am fost invitat la DIICOT în calitate de martor şi singurul lucru pe care îl face DIICOT în legătură cu Black Cube este verificarea adreselor de email pe care cei de la Black Cube le-au spart şi au aflat date secrete, chestiuni secrete ale doamnei Kovesi, cea care folosea adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Eu ştiu că doamna Kovesi folosea această adresă, se pare că, astăzi am aflat, a mai trimis mail-uri de pe aceste adrese cu informaţii secrete din DNA, există astfel de probe. Ţinând cont că Black Cube era fondată de şeful informaţiilor israeliene şi că doreau să afle lucruri de la doamna Kovesi şi că au fost ajutaţi de un ofiţer din SRI, fost ofiţer, este evident că aceasta este o ţintă", a mai precizat deputatul.

 

Întrebat dacă îl cunoaşte pe Daniel Dragomir, Sebastian Ghiţă a precizat că este membru al comisiei SRI şi "dânsul a fost ofiţer SRI, iar cazul dânsului l-am văzut toţi pe televizoarele din România. E o persoană care a participat la multe operaţiuni complicate ale SRI, îl ştiu din multe medii".

Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, a declarat, la finalul lunii septembrie, că "mai nou se angajează companii private plătite cu mulţi bani" pentru a îi intimida pe anchetatori, făcând referire la cazul Black Cube.

Citește și: Kovesi acuză o campanie de hărţuire şi decredibilizare a DNA: „S-au plătit comisioane de succes"

Back To Top