Categorie: Actual

ghita bufnita dnaDeputatul Sebastian Ghiță, cercetat penal în mai multe dosare de corupție, a venit marți, 11 octombrie, la sediul DNA Ploiești, unde a adus o cutie cu două bufnițe, pe care susține că le-a primit cadou în urmă cu câțiva ani de la șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, drept „un simbol al prieteniei dintre ei".

Ghiță spune că a venit cu acestea la DNA pentru a i le returna Laurei Codruța Kovesi, prin „domnul Portocală", denumirea pe care o folosește pentru procurorul Mircea Negulescu.

Marți s-au reluat audierile la DNA Ploiești în dosarul Ponta-Blair. În jurul orei 11:00 a ajuns la sediul DNA Sorin Adrian Chirilă, vărul soţiei deputatului Sebastian Ghiță și Ionuț Iordăchescu, angajat Asesoft și asociat la Federal Media Partener, firma prin care l-ar fi adus în România pe fostul premier britanic, Tony Blair, ca să câștige Victor Ponta capital electoral.

Chirilă este suspectat de procurori că ar fi fost "cărăușul" sumei de 220.000 de euro de la deputatul Ghiță pentru Victor Ponta, pentru a-l nominaliza candidat din partea PSD pentru Camera Deputaților în Prahova.

Numele lui Chirilă apare în referatul procurorilor DNA (serviciul teritorial Ploiești) într-un alt dosar privind metodele de spălare de bani și interpușii folosiți de Sebastian Ghiță în afaceri pe care acesta nu și le asumă. Riseproject a publicat pasaje din acest referat AICI.

Back To Top