Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

De la 1 iulie unităţile medicale vor trece în subordinea autorităţilor locale şi judeţene. Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat în weekend că demersurile pentru această măsură sunt aproape finalizate."Este nevoie de o reformă reală în sistemul sanitar românesc, iar descentralizarea spitalelor face parte din această reformă", a declarat ministrul Cseke Attila în cadrul unei întâlniri desfăşurată la Sovata, judeţul Mureş, cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România. Ministrul a prezentat principalele elemente care duc la descentralizarea, până la 1 iulie, a unui număr de 373 de unităţi cu paturi din cele 435 de spitale existente în reţeaua Ministerului Sănătăţii.

 

"Autorităţile locale vor avea în administrare logistică, financiară şi umană unităţile sanitare publice. Pentru că această descentralizare înseamnă că managerul din aceste unităţi va încheia contractul de management cu conducerea administraţiei publice locale, şi nu cu ministrul Sănătăţii, cum se întâmplă în prezent. După descentralizare, concursurile pentru ocuparea funcţiilor de manager vor fi organizate de către consiliile de administraţie în care autorităţile locale vor avea majoritate, având trei reprezentanţi dintre cei cinci", a spus ministrul Sănătăţii.

 

În cadrul întâlnirilor, ministrul Cseke Attila a atras atenţia autorităţilor locale şi judeţene asupra necesităţii dezvoltării coordonate a serviciilor sanitare, în conformitate cu nevoile populaţiei. Din cele 435 de unităţi sanitare publice existente în prezent, vor fi transferate autorităţilor locale, până la 1 iulie, 373 de spitale, respectiv peste 85 la sută din unităţile sanitare aflate în sistemul public. În reţeaua Ministerului Sănătăţii vor rămâne 62 de unităţi sanitare de interes naţional, respectiv institute publice, spitale clinice judeţene de urgenţă din centrele universitare importante, spitalele cu profil de psihiatrie şi cele de monospecialitate.

 

În judeţul Prahova funcţionează în prezent 19 unităţi medicale.

Back To Top