Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

După blocajul de săptămâna trecută, generat de datoriile acumulate de operatorul de salubritate din aproape 40 de localităţi prahovene, Rosal, către administratorul rampei de deşeuri de la Boldeşti Scăeni, Vitalia, operatorul a decis să taxeze suplimentar populaţia. Ca să poată plăti către Fondul de Mediu taxa de 80 de lei pe tonă impusă începând din 2017, Vitalia cere banii de la firmele care depozitează în rampă. Acestea, mai departe, îşi vor recupera aceste sume de la persoanele fizice, asociaţiile de proprietari sau societăţile cu care au contracte, ceea ce va însemna o creştere substanţială a facturilor lunare la salubritate.

 

Măsura a fost discutată vineri, într-o mediere organizată la sediul Prefecturii Prahova, dar şi astăzi.

„Discuţia a fost pe două paliere, pe de o parte legată de restricţionarea accesului în rampă, însă în urma discuţiilor, acest lucru s-a deblocat şi aşteptăm confirmarea redeschiderii rampei Vitalia. Cel de-al doilea aspect a fost legat de metodologia introducerii taxei de mediu în factura la nivelul cetăţeanului, pentru că din ianuarie 2017, conform unei legi, a fost introdusă o taxă de rampă 80 de lei pe tonă, pe care fiecare cetăţean, raportat la cantitatea de gunoi menajer produsă, trebuie să o plătească. Nu e o majorare de tarif impus de operator sau autoritatea locală, ci o taxă impusă de Guvern, ca şi o acciză”, a explicat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti.

„Am avut discuţii despre introducerea în tariful pentru populaţie a taxei, iar luni vom avea şedinţa prin care aprobăm includerea ei în tariful de salubritate deja stabilit. Tariful este acelaşi în toate cele 36 de localităţi, diferenţiat pe zona urbană şi rurală. În zona rurală, de exemplu, este 3,2 lei, peste care se va introduce taxa pentru Fondul de Mediu, care, în mod normal, după calculele noastre, va fi în jur de un leu. Din păcate, aceasta este situaţia, este o lege în vigoare, o taxă impusă de Uniunea Europeană şi nu avem cum să evităm plata ei. După includerea acestei taxe în facturi mă aştept să nu mai întâmpinăm aceste blocaje”, a explicat Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean şi al ADI Managementul Deşeurilor Prahova.

Back To Top