Categorie: Actual

catuse01În data de 12 ianuarie, în urma unui flagrant desfăşurat în curtea Poliţiei Municipale Ploieşti, Romeo Ceptureanu, poreclit în lumea interlopă „Romică Porumbaru”, a fost arestat în timp ce încerca să mituiască un poliţist. Ceptureanu încerca să îl convingă, astfel, pe poliţist, să intervină în dosarul unui alt arestat, Marcel Ovidiul Culea. Conform portalului de ştiri www.observatorulph.ro, la puţin timp după reţinerea sa, Ceptureanu a început să sune de pe telefonul mobil mai mulţi şefi ai Poliţiei Prahova.


În acel moment, anchetatorii i-au interzis acestuia să mai folosească telefonul mobil. Conform informaţiilor prezentate de observatorulph. ro, procurorul Daniel Ghiţă, cel care a coordonat flagrantul infacţiunii de dare de mită, îşi continuă investigaţiile legate de acest caz, urmărind o filieră infracţională amplă, care conexează, alături de membri ai lumii interlope, mai multe cadre cu funcţii superioare din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova. Astfel, de la un simplu flagrant putem avea surpriza să descoperim, în viitorul apropiat, nu numai interlopi încătuşaţi, ci chiar şi oameni ai legii care s-au înhăitat cu infractorii.

Porumbaru, intermediarul infractori-anchetatori

În articolul documentat de jurnalistul Cătălin Stavri, mai multe surse confirmă faptul că Porumbaru era, de mai mulţi ani, omul de legătură al infractorilor rromi cu mai mulţi anchetatori din Poliţia Prahova. În contrapondere pentru serviciile de protecţie asigurate de oamenii legii, Porumbaru cotiza la bunăstarea poliţiştilor cu bani. Dat fiind faptul că Porumbaru cerea foarte mulţi bani menţionînd că dă şpagă la poliţiştii anchetatori, de ordinul miilor de euro chiar şi pentru infracţiuni mărunte, rromii şi-au pierdut în timp încrederea în omul de legătură. Porumbaru a avut şi un magazin şi un bar în apropierea Oborului. Rromii au declarat că poliţiştii care-l cunoşteau pe Romică erau clienţi fideli ai magazinului pentru că Romică niciodată nu le lua banii.

Filmul flagrantului

Revenind la caz, Culea Marcel Ovidiu, cercetat pentru infracţiunile de violare de domiciliu şi tâlhărie a apelat prin fratele său, Matei Florin, la Porumbaru. Miza era un aranjament pentru ca învinuitul Culea să fie exonerat de răspunderea penală. Conform rromilor, Porumbaru a cerut iniţial 3.000 de euro, acceptând într-un final doar 1.000 de euro. Cum Matei Florin nu dispunea de toată suma, Porumbaru a luat de la acesta 20 de milioane de lei vechi, afirmând că va completa el restul sumei, până la 1.000 de euro. Matei a promis că va plăti ulterior datoria, aşa că cei doi au bătut palma.


Romică Porumbaru a luat legătura cu un judiciarist din Poliţie, M.A. şi i-a propus suma de 10 milioane de lei vechi pentru a interveni în dosarul lui Culea. Prompt, poliţistul a sesizat faptul că i s-a propus mită, iar procurorul Daniel Ghiţă a demarat o anchetă-fulger finalizată cu prinderea în flagrant a lui Romeo Ceptureanu (Romică Porumbaru) şi Matei Florin când au dat banii poliţistului, chiar în curtea Poliţiei municipiului Ploieşti.

„Şefu’, salvează-mă!”

Imediat după realizarea flagrantului, Romică cerea să fie chemat un anume şef din Poliţie. "L-a strigat pe nume, se cunoşteau bine, nu mai este un secret. Nu este prima dată când Porumbaru vine în birourile Poliţiei, mereu la aceeaşi oameni", le-au declarat unii dintre anchetatori jurnaliştilor de la observatoulph.ro.
Pus în faţa probelor, Romică a recunoscut totul şi a avut o ultimă rugăminte: să i se dea telefonul mobil pentru a şterge apelurile date şi primite dar şi numerele poliţiştilor din agendă. Insistenţa sa nu a făcut decât să trezească suspiciuni în rândurile anchetatorilor care continuă cercetările.

Jurnalistul Cătălin Stavri a discutat cu mai multe surse care au vehiculat aceleaşi nume de poliţişti aflaţi în relaţii de prietenie cu Porumbaru. Se pare că este vorba de ofiţeri cu funcţii importante, foşti şefi aflaţi acum la pensie, dar şi poliţişti care activează în structurile operative.

Ofiţerii prahoveni au fost săriţi de la flagrant. De ce oare?

Flagrantul- fulger gândit de procurorul Daniel Ghiţă a fost realizat cu sprijinul ofiţerilor Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI). Structura teritorială Prahova, Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) nu şi-a adus aportul la acest caz, fapt care a generat unele nemulţumiri în rândurile lucrătorilor dar şi care dă naştere unor speculaţii lesne de înţeles pentru oricine. Nici ofiţerii structurilor teritoriale de anticorupţie nu au participat la acţiune. (Sursa www.observatorulph.ro )

Back To Top