Categorie: Actual

botoaca_valerian_vreme_adrian_dobre_1Primăria Comarnic a semnat, ieri, un contract de finanţare în valoare de 500 000 de euro în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Creşterea competitivităţii economice”, contract prin care, din fonduri europene, este finanţat proiectul „Eficientizarea fluxurilor de activităţi şi implementare a serviciilor de administraţie publică electronică prin sistemul informatic cu funcţii de e-guvernare în cadrul Primăriei Comarnic”.

Proiectul prevede implementarea unui sistem informatic ultra-modern în cadrul Primăriei Comarnic, sistem care ar reduce considerabil birocraţia, având în vedere că la Comarnic se vor putea face plăţi electronice şi vor putea fi depuse diverse declaraţii on-line.

Proiectul depus de Primăria Comarnic a concurat cu alte 219 proiecte, din care doar 22 au fost declarate câştigătoare. Implementarea acestui proiect va dura 22 de luni.
Prezent luni seară la semnarea contractului ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a ţinut să precizeze că la nivelul ministerului pe care îl conduce sunt disponibile fonduri europene în valoare de peste 200 de milioane de euro, bani destinaţi informatizării IMM-urilor şi spitalelor.

Prefectul de Prahova, Adrian Dobre, care a participat la ceremonia de semnare a contractului cu primăria Comarnic, a subliniat că până acum, la nivelul judeţului, au fost accesate fonduri europene în valoare de 50 de milioane de euro, iar în viitorul apropiat urmează a fi încheiate contracte din fonduri europene de 400 de milioane de euro, cele mai importante dintre acestea fiind pentru Polul de dezvoltare Ploieşti şi master-planul apă-canal.
D.I.

Back To Top