Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

rafinaria_lukoilRafinăria Petrotel Lukoil a primit astăzi o amendă contravenţională în cuantum de 50 000 de lei de la Garda de Mediu Prahova pe motiv că nu a luat măsurile pentru prevenirea emisiilor de hidrocarburi. Concret, Garda de Mediu acuză că duminică, la o zi de la începerea reviziei generale la Lukoil, angajaţii rafinăriei au dămfuit cu abur mai multe instalaţii, în urma cestei operaţiuni, degajându-se în atmosferă mirosuri pestilenţiale. Coincidenţă cât se poate de ciudată, tot duminică în Ploieşti s-a înregistrat o poluare masivă cu benzen. Cu toate acestea, Lukoil  nu este considerată vinovată pentru poluarea cu benzen, ci doar pentru emisii de hidrogen sulfurat.

Amendă simbolică

Ceea ce afirma ieri şeful Gărzii de Mediu Prahova, comisarul Ştefan Popescu, în  legătură cu amendarea rafinăriei Petrotel Lukoil a devenit astăzi oficial: Garda de Mediu Prahova a amendat contravenţional cu 50 000 de lei rafinăria Petrotel Lukoil din Ploieşti, pe motiv că reprezentanţii rafinăriei nu au luat măsurile necesare pentru prevenirea emisiilor de hidrocarburi cu ocazia lucrărilor de revizie generală.

Concret, cei de la Lukoilnu sunt acuzaţi de poluare, ci doar de crearea unui disconfort olfactiv după ce în aer au fost emise hidrocarburi, respectiv hidrogen sulfurat. „Scăpările” de emisii au survenit duminică, după ce  rafinăria a intrat în revizie generală. Oficial, angajaţii au dămfuit cu abur unele instalaţii, iar în urma acestei operaţiuni s-au înregistrat emisii de hidrocarburi care au generat mirosuri greu de suportat.

Nimeni nu e vinovat pentru poluarea cu benzen

Ciudată coincidenţă, tot duminică şi tot la Ploieşti, în timp ce angajaţii de la Lukoil dămfuiau de zor echipamentele din incinta rafinăriei, în oraş se înregistrau valori extrem de mari la emisiile de benzen. Până acum, Lukoil nu este vinovată de poluarea cu benzen. Aşa arată automonitorizarea făcută de rafinărie. Şi este şi normal să arate aşa, din moment ce această automonitorizare nu prevede nicăieri benzenul printre indicatorii ţinuţi sub observaţie.

Între timp, Garda de mediu se preface că-şi face datoria: comisarii gărzii au controlat rafinăria Lukoil şi Linde gaz. Evident, nimeni nu e vinovat de poluare.
Şi e din ce în ce mai greu de crezut că sursa poluării cu benzen înregistrată duminică la Ploieşti va fi depistată.

Parlamentarii de Prahova, ciocu mic

Autorităţile par că aşteaptă ca subiectul să treacă, iar lumea să uite de poluare.
Între timp, parlamentarii de Prahova se bat în declaraţii politice pe teme care au doar o vagă legătură cu interesul real al cetăţeanului. Niciunul dintre senatorii şi deputaţii aleşi în judeţ nu a ieşit public să promită măcar că va încerca să schimbe legile care îi lasă pe diverşi întreprinzători să ne polueze. Despre un proiect de act normativ elaborat în acest sens, nici nu se pune problema. Se pare că oamenii ăştia nici acum nu s-au prins că pe mulţi dintre noi îi interesează infinit mai mult calitatea aerului pe care-l respiră copiii noştri, decât şpăgile pe care unii sau alţii le dau sau le iau prin vămi.
Daciana ILIE

Back To Top