Categorie: Actual

virusTemutul virus AH1N1 a mai făcut o victimă în judeţul Prahova. Săptămâna trecută, un bărbat în vârstă de 65 de ani din Sinaia a murit într-o secţie de terapie intensivă al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Se pare că bărbatul doborât de gripă nu făcea parte din categoriile considerate vulnerabile în faţa acestui virus. El nu se mai prezentase la medicul de familie de câţiva ani.

Un număr de 14 prahoveni au fost diagnosticaţi, de la începutul anului şi până în prezent, cu gripă provocată fie de virusul AH1N1, fie de virusul B, a declarat astăzi directorul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, Cristian Vintilescu. Doi dintre pacienţi au murit.

Cel mai recent deces s-a înregistrat săptămâna trecută, în secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Victima este un bărbat în vârstă de 65 de ani din Sinaia, care a ajuns la spital în stare critică, fiind internat direct în secţia de terapie intensivă, însă medicii nu i-au mai putut salva viaţa.

Interesant este faptul că bărbatul ucis de gripă nu figura în evidenţele medicale ca făcând parte din categoriile de risc, respectiv nu suferea de boli cronice. Medicul de familie pe listele căruia fusese înscris pacientul decedat a declarat autorităţilor că bărbatul nu mai venise la el la consult de ani de zile.

Luna trecută, în maternitatea din Ploieşti, s-a înregistrat primul cauzat de virusul AH1N1. Victima gripei a fost o femeie de 23 de ani, însărcinată în luna a şaptea. Femeia s-a prezentat la maternitate cu dificultăţi respiratorii, însă starea sa de sănătate s-a agravat brusc. În momentul în care femeia nu a mai putut respira decât cu ajutorul aparatelor, medicii i-au făcut operaţie cezariană, însă fătul a trăit doar o zi. Câteva zile mai târziu inima tinerei a încetat să mai bată.

Autorităţile locale spun că situaţia în ceea ce priveşte gripa nu este nici pe departe la fel de gravă ca cea de anul trecut. În perioada similară a lui 2010, 53 de prahoveni au fost diagnosticaţi cu gripa nouă, pentru şase dintre ei boala dovedindu-se a fi mortală.

Back To Top