Categorie: Actual

tribunalul_prahova_8Sute de militari pensionaţi dau în judecată casele de pensii

Aproape 300 de pensionari militari, foşti angajaţi MAI şi MApN, au dat în judecată casele de pensii care, în luna decembrie, au emis decizii de recalculare a pensiilor, decizii în urma cărora militarii în rezervă au primit pensii cu mult mai mici. Alte câteva sute de militari în rezervă se pregătesc să introducă acţiuni în instanţă, din acelaşi motiv.

Astăzi, angajaţii Tribunalului Prahova care lucrează la registratură au înregistrat, timp de aproape trei ore, un număr de 289 de dosare ale pensionarilor militari care, nemulţumiţi de recalcularea şi reducerea pensiilor, au decis să dea în judecată statul.

Cele 289 de dosare aparţin unor foşti angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor şi ai Ministerului Apărării Naţionale. Militarii pensionari dau în judecată individual casele de pensii care în luna decembrie au emis deciziile de recalculare. Ei vor fi reprezentaţi în instanţă de o casă de avocatură din Bucureşti.

Pensionarii cer revenirea la pensiile pe care le aveau înainte de recalculările făcute în decembrie anul trecut şi vor ca statul să plătească diferenţa dintre pensia iniţială şi cea redusă în urma recalculării.

Alte aproape 90 de dosare ale unor foşti angajaţi ai celor două ministere au fost depuse astăzi, însă acestea au fost returnate pentru că nu îndeplineau anumite condiţii. Una dintre problemele” din aceste dosare este aceea că reclamanţii nu au domiciliul în judeţul Prahova, iar în acest caz ei trebuie să introducă procesele pe rolul instanţelor care funcţionează în localitatea de domiciliu, a declarat maiorul (r) Cornel Ghinescu, lider al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în retragere şi în rezervă „Mihai Irimiea” Ploieşti.

Titularii dosarelor care astăzi au fost returnate le vor completa, astfel încât dosarele să îndeplinească toate condiţiile pentru a fi înregistrate, după care le vor introduce pe rolul instanţelor.

Alte câteva sute de pensionari militari din Prahova, afiliaţi sindicatelor de la Ploieşti şi Câmpina, vor introduce pe rolul Tribunalului Prahova procese prin care vor contesta recalcularea pensiilor.
Daciana ILIE

Back To Top