Categorie: Actual

Un ploieștean este reținut, de vineri, de poliția din Bulgaria, după ce ar fi prins oferit unui polițist 10 dolari, drept mită. Acesta urmează să fie prezentat, marți, instanței de judecată, în timp ce prietenii se luptă să-i facă rost de un avocat și să demonstreze că toată povestea este cusută cu ață albă, pentru că presupusa mită ar fi fost dată în contul unei amenzi cu aproape aceeași valoare.

 

Ploieșteanul ar fi fost oprit de Poliție vineri, pe 14 iulie, la Elhovo, o localitate aflată aproape de granița cu Turcia. Oamenii legii ar fi vrut să-l amendeze cu 10 euro, pentru că unul dintre farurile mașinii sale nu funcționa. "El s-a dus la mașina polițiștilor și a întins banii. Polițistul a întins mâna să ia banii, dar s-a ferit ulterior, eu așa am văzut, și banii au căzut pe jos. În câteva secunde pe prietenul meu au tăbărât polițiștii, l-au pus la pământ și l-au încătușat. A stat așa două ore și jumătate până au venit alți polițiști, ceva gen criminaliști, care fotografiau bancnota. Credeți-mă, am avut impresia că suntem la camera ascunsă, am crezut că e o glumă. Am stat de vorbă cu unul dintre polițiști și i-am explicat că e imposibil să se ofere o mită care e aproape cât amenda. Râdea și a spus că acum sunt alte vremuri și ceva de genul că se încearcă stoparea corupției în Bulgaria. Apoi prietenul meu a fost dus la arestul Poliției. Acolo am stat de vorbă cu o femeie, părea că ea conduce ancheta. I-am explicat și ei că noi vrem să plătim amenda nu să dăm mită 10 dolari la o amendă de 10 euro, dar degeaba. Mi-a spus seara că procurorul de caz, care nici măcar nu a venit la poliție, a dat telefon și le-a spus polițiștilor să îl rețină pe prietenul meu pentru 72 de ore", a povestit unul dintre prietenii ploieșteanului aflat după gratii în Bulgaria, pentru ziarul Incomod.
Amicii bărbatului spun că nu au reușit să angajeze un avocat din România, cei pe care i-au contactat spunând că întâmplarea nu are cum să fie adevărată, Până la urmă, un avocat din Bulgaria a acceptat cazul și i-a avertizat că prietenul lor riscă doi ani de închisoare, iar marți, când va fi prezentat instanței, ar putea fi plasat în arest la domiciliu. 

Back To Top