Categorie: Actual

Două percheziții domiciliare au loc, miercuri dimineață, la adresele unor persoane bănuite de infracțiuni economice. Operațiunea este realizată de polițiștii din Prahova, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.

 

Descinderile au loc la adrese din Constanța. Acțiunea polițiștiLor de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova vizează trei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor. Potrivit IJP, "din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2013 – 2015, cei în cauză ar fi creat un circuit comercial fictiv în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, persoanele bănuite, prin intermediul a mai multe societăți, care activau în domeniul comerțului cu materiale reciclabile, ar fi efectuat operațiuni bancare (retragere de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate".
Sursa citată mai menționează că persoanele care dețineau calitatea de administratori în fapt ai firmelor tip „fantomă" din circuitul fictiv ar fi avut ca activitate și racolarea de persoane cu posibilități financiare reduse prin intermediul cărora ar fi retras sume importante de bani din conturile bancare. "În baza facturilor emise de firmele «fantomă», bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproape 1.300.000 de euro, constând în impozit pe profit neconstituit. De asemenea, sumele de bani rulate prin circuitul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor, sunt în valoare de aproximativ 2.200.000 de euro", potrivit IJP Prahova.
În urma acțiunilor de miercuri, trei mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.
Perchezițiile sunt efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciilor pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.J.P. Prahova și I.P.J. Constanța.

Back To Top