Categorie: Actual

Conducerea Primăriei Ploieşti i-a chemat astăzi la discuţii pe organizatorii festivalului turcesc programat în acest weekend în centrul municipiului, autorităţile locale fiind îngrijorate după ce la Cluj, săptămâna trecută, au apărut probleme care au dus inclusiv la o amendă contravenţională. Reprezentanţii administraţiei ploieştene le-au cerut organizatorilor să respecte scopul festivalului şi modul de desfăşurare convenit iniţial.

Şedinţa s-a desfăşurat astăzi, la sediul Primăriei Ploieşti, la ea participând, din partea autorităţilor locale, primarul municipiului, Adrian Dobre, şi şeful Poliţiei Locale, Carmen Gheorghe.

Autorităţile au vrut să se asigure că nu apar probleme, după ce, la ediţia derulată weekendul trecut la Cluj-Napoca, organizatorii aceluiaş festival au distribuit materiale de propagandă împotriva preşedintelui Turciei. Pentru acest lucru, autorităţile din Cluj au aplicat o amendă contravenţională în valoare de 1.000 de lei, potrivit România TV, care atată că, le ediţia respectivă, organizatorii au oferit, pentru fiecare produs achiziţionat de la târg, şi câte un exemplar al unui ziar "Zaman", care conţinea pe prima pagină un interviu acordat pentru ”The Washington Post” de către clericul Fethullah Gulen cu titlul ”Turcia pe care nu o mai recunosc”, articole despre Gulen şi misiunea sa, despre mişcarea socială ”Hizmet” a clericului turc, precum şi o serie de articole care denunţă tortura în masă din Turcia, abuzurile săvârşite de autorităţile turce după puciul eşuat de anul trecut şi texte critice la adresa preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Festivalul multiculturalităţii este programat în perioada 21-23 iulie în Ploieşti, în parcarea de pe strada Griviţei, pe latura sudică a Helelor Centrale.

Back To Top