Categorie: Actual

Inspectoratul Școlar Județean Prahova este nevoit să reia, de la zero, achiziția directă în vederea cumpărării celor aproximativ 4.300 de pachete cu rechizite pe care le va distribui gratuit, în septembrie, copiilor proveniți din familii modeste. Procedura recent încheiată s-a dovedit un fiasco total.

 

Niciuna dintre cele două firme înscrise la achiziția directă organizată de ISJ în prima parte a lunii iulie nu a putu fi declarată câștigătoare. Și asta după ce una dintre ele, SC Dolex COM SRL, și-a retras practic oferta, la scurt timp după înscrierea la procedură, din "motive tehnice neprevăzute apărute la unitatea de producție", după cum se arată în procesul verbal încheiat în acest sens.
Cel de-al doilea participant, SC Tipografia PROD COM SRL, a comis-o și mai și. Acesta a trimis comisie de evaluare, pe post de mostre, modele de penar diferite de cele solicitate în caietul de sarcini și, mai grav, caiete cu colile îngălbenite. Evident, societatea a fost descalificată, iar ISJ reia acum procedura.
La nivelul județului Prahova trebuie cumpărate, în această vară, 559 de pachete pentru clasa pregătitoare, 527 pentru elevii de clasa I, 1.541 pentru cei din clasele II-IV, 1.263 pentru cei din clasele V-VII și 442 pentru elevii de clasa a VIII-a. Conform legii, valoarea unui pachet este de cel mult 25 lei, cu TVA, în cazul rechizitelor cumpărate pentru învățământul primar, și 30 lei, cu tot cu TVA, la gimnaziu.
În total, cele 4.332 de pachete de rechizite școlare vor costa în jur de 100.000 de lei. Dacă la noua procedură se va prezenta un ofertant serios, iar totul va decurge normal, acest sprijin va ajunge, la început de an școlar, la elevi care provin din familii nevoiașe.

Back To Top