Categorie: Actual

Temperaturi caniculare, în următoarele zile, inclusiv în județul Prahova. Prognoza transmisă Prefecturii, de Administrația Națională de Meteorologie, arată că, până sâmbătă, cel puțin, vremea se va încălzi constant, iar pe arii restrânse sunt așteptate furtuni de scurtă durată, dar destul de violente.

 

Încă de joi s-a resimțit, și în Prahova, o încălzire accentuată a vremii, iar pentru ultima zi lucrătoare a săptămânii, prognoza ANM, transmisă Prefecturii, anunță vreme călduroasă, izolat caniculară în orele după-amiezii în zona de câmpie, și disconfort termic în creștere. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara în dealurile subcarpatice unde doar izolat și trecător vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 și 35 de grade, iar cele minime se vor încadra între 14 și 18 grade. Și la munte vremea se va menține caldă, deși sunt așteptate unele înnorări după-amiaza și seara, când izolat și trecător vor fi averse și descărcări electrice.
Sâmbătă, maximele în regiune vor fi cuprinse între 30 și 36 de grade Celsius, dar crește și probabilitatea apariției unor fenomene violente. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și la începutul nopții când pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare în timpul ploilor.
În cursul zilei de joi, ANM a emis cod galben de caniculă, valabilă din 21 până pe 23 iulie, pentru Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Gorj, Mehedinți și Dolj. Meteorologii spun că valul de căldură se va extinde în cea mai mare parte a ţării, disconfortul termic va fi în creştere, iar temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 şi 36 de grade. În Banat, Crişana, jumătatea de vest a Olteniei şi în sud-vestul Transilvaniei, vremea va deveni caniculară, iar temperaturile maxime vor urca spre 37-38 de grade. Pe arii relativ extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.
În regiunile nordice, vestice, la deal şi la munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului, vor fi intervale în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, potrivit atenționării ANM.

Back To Top