Categorie: Actual

Cel puțin trei zile de foc! Asta ne așteaptă, potrivit meteorologilor, la începutul lunii august, deși valul de căldură se va menține în zona țării noastre până în weekend.

 

ANM a emis, deja, cod galben pentru județele Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Caraș-Severin, Dolj, Hunedoara, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Sibiu, Sălaj, Satu Mare și Timiș. În aceste zone, în cursul zilei de marți, maximele se vor situa frecvent între 35 și 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi și local îl va depăși ușor.
Miercuri și joi, pentru aceste județe va fi valabil un cod portocaliu de caniculă, fiind de așteptat ca temperaturile să atingă frecvente valori cuprinse între 36 și 39 de grade Celsius. În restul teritoriului, meteorologii prognozează, deocamdată, un cod galben.
Specialiștii atrag atenția că aceste atenționări ar putea fi actualizate, mai ales că este de așteptat ca valul de căldură să persiste până spre sfârşitul acestei săptămâni.

Back To Top