Categorie: Actual

Sindicatul Equitas din Penitenciarul de femei Târgșorul Nou s-a alăturat protestelor declanșate în toate țara, de angajații ANP. Aici, salariații cer demisia directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Marian Dobrică, și a ministrului Justiției, Tudorel Toader.

Într-un comunicat transmis marți, în ziua declanșării declanșarea protestelor la nivel național de către angajații Administrației Naționale a Penitenciarelor (VEZI DETALII). "Angajații din penitenciarul Târgșor și lucrătorii din celelalte penitenciare din țară simt că s-a ajuns într-o situație critică, tensionată, din care nu se vede ieșirea, simțindu-se totodată abandonați și lipsiți de protecție în lipsa unei legi care să le confere mai multă siguranță, atât lor, cât și familiilor lor", se arată în documentul citat. Sindicaliștii "își exprimă indignarea față de modul în care lucrătorii din sistemul penitenciar sunt tratați de către ministrul Justiției și de către conducerea administrației penitenciare" și condamnă faptul că, cel puţin conform zvonurilor de la acest moment, "bugetul ANP va fi micșorat cu circa 57 milioane lei în situația în care a mai fost tăiat o dată. Acest guvern demonstrează încă o dată că nu a avut ca scop niciodată scoaterea din dezastru a penitenciarelor. Suntem îngrijorați de toată această nesiguranță în care ne zbatem și credem noi că este momentul să analizăm începutul unor acțiuni de protest la care vom cere demisia ministrului Justiției".
Angajații spun că nu mai fac față deficitului de personal de la Târgșor se plâng că nu mai fac față deficitului de personal și acuză lipsa dotărilor, dar și imposibilitatea acordării la timp a concediilor de odihnă. Ca și colegii lor din celelalte penitenciare, începând din 1 august, aceștia protestează pe durata nedeterminată, în sensul că nu mai efectuează ore suplimentare și nici nu mai realizează sarcini în plus pe lângă cele aferente funcțiilor pe care le dețin.
Penitenciarul de la Târgșorul Nou este singurul pentru femei din România.

Back To Top