Categorie: Actual

Vin vești excelente de la finala Olimpiadei Internaționale de Lingvistică, organizate vineri, 4 august, la Dublin. Cea de a XV-a ediție a concursului dedicat elevilor de liceu și de gimnaziu s-a încheiat cu două medalii pentru elevii Colegiului Național "Mihai Viteazul" din Ploiești, care au făcut parte din lotul național.

 

Theodor Cucu se întoarce acasă cu medalia de aur după, ce anul trecut, cucerea bronzul la aceeași olimpiadă. Colegul său, Matei Banu, a obținut medalie de bronz la ediția din 2017 a olimpiadei.
Din lotul național au mai făcut parte Ștefan Răzvan Bălăucă, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu" din Botoșani, și Emilian Toma, de la Colegiul Național „Sf. Sava" din București, cei patru fiind selectați din nu mai puțin de 350 de tineri, în cadrul fazei naționale care a avut loc la jumătatea lunii mai.
Elevii români au fost pregătiţi de asist. univ. dr. Roxana Dincă, asist. univ. dr. Valentina Cojocaru și conf. univ. dr. Adina Dragomirescu, cadre didactice ale Departamentului de Lingvistică, Facultatea de Litere din cadrul Universității din București. De asemenea, la pregătirea lotului național din acest an a participat și Paul Helmer, student al Universității din București și fost olimpic internațional, potrivit InfoUB.

Foto: infoub.unibuc.ro

Back To Top