Categorie: Actual

Arșița nu se domolește, avertizează meteorologii, care au actualizat, sâmbătă, codurile de caniculă pentru întreaga țară.

 

Duminică (6 august), valul de căldură va persista, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și se va situa frecvent, în zonele joase de relief, între 82 și 84 de unități. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 22 și 25 de grade.
În Prahova, ca de altfel în majoritatea regiunilor, se menține codul portocaliu, fiind prognozate, inclusiv pentru duminică, temperaturi maxime care se vor situa, în general, între 36 și 39 de grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei.
În județele Mehedinți și Dolj se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40...41 de grade, aici fiind menținut codul roșu și în cursul zilei de mâine.
Pentru nord-vestul și nordul țării și local în zonele de munte, pe fondul disconfortului termic ridicat și în condițiile unor maxime de până la 35 de grade, meteorologii au emis cod galben, valabil pe toată durata zilei de duminică.
De mâine seară, în aceste regiuni chiar își fac apariția aversele însoțite de frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii. Astfel de fenomene vor fi semnalate în special la munte, în nord-vestul și nordul teritoriului, iar în cursul zilei de luni mai ales în jumătatea de nord.
Vremea caniculară se va menține, însă, și pe parcursul săptămânii viitoare, îndeosebi în zonele de câmpie.

Back To Top