Categorie: Actual

A fost un weekend plin pentru polițiștii de la Rutieră, în Prahova, judecând după cifrele publicate de IJP. Numeroși șoferi au fost prinși pe picior greșit, iar unii nu s-au ales numai cu amenzi usturătoare, ci și cu dosare penale.


Polițiștii prahoveni au depistat, în weekend, cinci conducători auto, toți prahoveni, cu vârste cuprinse între 29 și 53 de ani, care conduceau pe drumurile publice autovehicule cu plăcuțe de înmatriculare cu numere provizorii, deși în toate aceste cazuri autorizațiile provizorii de circulație erau expirate. Fiecare șofer s-a ales, astfel, cu dosar penal pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat.
Nu au fost, însă, singurii care au încheiat prost săptămâna trecută. Nici chefliii care au băut până au uitat de prevederile Codului rutier, iar apoi s-au urcat la volan, nu au scăpat mai ușor. Sâmbătă, 5 august, polițiștii au depistat 3 conducători auto, cu toții prahoveni, care se deplasau pe drumurile publice, deși se aflau sub influența alcoolului. Fiind testați cu aparatul etilotest, au fost relevate concentrații cuprinse între 0,44 și 0,60 mg alcool pur în litrul de aer expirat. Însă recordul acestui weekend a fost stabilit de un un bărbat de 30 de ani, din comuna Lapoș, care a fost depistat duminică de către polițiști din cadrul Secției Rurale nr. 1 Apostolache, conducând cu o îmbibație alcoolică de 0,97 mg/l. În fiecare dintre cele patru cazuri a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, toate persoanele în cauză fiind transportate la spital pentru recoltarea de probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În perioada 4-6 august, polițiștii prahoveni ai Serviciului Rutier au aplicat, în total, 170 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 45.645 lei, iar ca măsuri complementare au reținut 12 permise de conducere.
Cireașa de pe tort a fost, însă, urmărirea de duminică, de pe DN 1A. În timpul unei acțiuni de rutină, un echipaj a observat un motociclist care a depășit, neregulamentar, o coloană de vehicule. Pentru că acesta nu s-a conformat semnalului de oprire, echipajul rutier a pornit în urmărirea lui, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune. Polițiștii au reușit să îl blocheze în coloana de vehicule, determinându-l să părăsească partea carosabilă, moment în care nu motocicleta nu și-a mai putut continua deplasarea. Motociclistul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.160 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 60 de zile.

 

Back To Top