Categorie: Actual

Uniunea Asociațiilor de Proprietari Prahova a transmis, vineri, un comunicat prin care anunță că a solicitat oficial Primăriei Ploiești să evalueze anual funcționarii din instituție, iar rezultatele să fie făcute publice, astfel încât să știe și cetățenii pentru ce primesc aceștia lefuri majorate.

 

Conducerea UAP a depus vineri, la registratură Primăriei Ploiești, o solicitare prin care cerem, "conform dispoziţiilor art. 106 şi următoarele din HG 611/2008, privind aprobarea normelor cu privire la organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici, precum şi art. 69 din Statutul funcţionarilor publici", ca funcţionarii publici să fie evaluaţi, iar rezultatele să fie postate pe site-ul www.ploiesti.ro, pagina de inetrent oficială a Primăriei Ploiești. "Nu suntem ostili funcţionarilor publici, dar având în vedere majorările salariale recente, care pot ajunge şi la 3.000 de euro, considerăm, mai mult ca oricând, că se impune evaluarea funcţionarilor publici din primăria Ploieşti pentru că salariile pe care aceştia le primesc să se raporteze la eficienta serviciilor oferite. De asemenea, ne interesează în acest demers, ca şi adresabilitatea funcţionarilor publici către cetăţeni să fie îmbunătăţită, în aşa fel încât cetăţeanul să fie mulţumit de prestaţia funcţionarului cu care intra în contact", se arată în comunicatul UAP Prahova.
"Totodată, aducem la cunoştinţa opiniei publice ploieştene, care intra în contact cu serviciile instituţiile şi, implicit, cu funcţionarii publici, ca pe site-ul www.uapph.ro am postat un Formular de reclamaţie împotriva funcţionarilor publici care nu se adresează cu respectul cuvenit cetăţenilor, nu îi servesc cu promptitudine şi cu operativitate. E foarte simplu de accesat, iar cei care se confrunta cu funcţionari care nu şi-au înţeles menirea pot să ne trimită numele funcţionarului, poze, înregistrări audio sau video, completând cu usruinta formularul: http://uapph.ro/formular-reclamatie-functionari-publici/ ", continuă reprezentanții UAP. Aceștia îi cer primarului Adrian Dobre "să pună în aplicare solicitarea", amenințând că, în caz contrar, se vor adresa instanței. De asemenea, reprezentanții UAP promit să înainteze astfel de solicitări și altor instituţii, din dorința de a-i ajuta pe cetățeni să simtă că plătesc "salariile unor oameni competenţi, care ştiu să îi respecte şi să le rezolve problemele, pentru că de-aia sunt plătiţi....regeşte, mai nou".

Back To Top