Categorie: Actual

doroftei pubFost campion mondial la box şi cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, Leonard Doroftei riscă să ajungă în situaţia umilitoare de a fi evacuat de Primărie din spaţiul în care şi-a deschis, în urmă cu aproximativ 11 ani, un restaurant emblematic pentru municipiu. Fostul sportiv spune că a primit o notificare din partea administraţiei locale, în care i s-ar cere să evacueze spaţiul până pe 25 august, pe motiv că îşi desfăşoară activitatea într-un bloc încadrat în clasa I de risc seismic.

 

Problema pleacă de la legislaţia adoptată în urma incendiului din clubul bucureştean Colectiv, prin care agenţii comerciali care au program cu publicul nu mai au voie să funcţioneze în clădiri cu bulină. În acest sens, Primăria Ploieşti a notificat, în primăvara lui 2016, mai mulţi agenţi economici, printre care şi cei care au puncte de lucru în blocul CC Vest, situat pe Bulevardul Republicii, în buricul târgului, acolo unde se află şi Doroftei Pub.

Legendarul campion ploieştean a venit astăzi la Primărie, având o discuţie cu primarul Adrian Dobre pe tema evacuării. "Mă simt onorat, pentru că Primăria se gândeşte la siguranţa mea", a comentat, ironic, Leonard Doroftei. "Această afacere reprezintă sursa de venit din care îmi întreţin familia. Am investit aici aproximativ 140.000 de euro. Dacă închid acum, dau faliment, am furnizori care trebuie plătiţi, iar pentru asta trebuie ca pub-ul să poată funcţiona în continuare", a mai afirmat Leonard Doroftei.

Back To Top