Categorie: Actual

garda_financiaraGarda Financiară a făcut, astăzi, o razie de amploare la Halele Centrale din Ploieşti. La acţiune au participat 46 de comisari de la Garda Financiară Prahova, Garda Financiară Buzău şi de la Comisariatul General al Gărzii Financiare. Aceştia au fost însoţiţi de zeci de poliţişti de la Serviciile de Investigare a Fraudelor din cadrul inspectoratelor de poliţie din Prahova şi Dâmboviţa.

Zeci de magazine care funcţionează în incinta Halelor Centrale din Ploieşti au fost controlate, iar rezultatele nu s-au lăsat aşteptate.

Conform datelor furnizate de şeful Gărzii Financiare Prahova, comisarul Marin Fătu, în urma controalelor de astăzi comercianţii de la hale au primit amenzi contravenţionale în valoare de 117 500 lei.

De asemenea, comisarii Gărzii Financiare au confiscat 550 de kilograme de carne de pui, 450 kilograme de brânză, 25 de kilograme de cafea şi suma de 14 387 lei, bani care nu fuseseră trecuţi în casele de marcat fiscale.

Două depozite frigorifice în care se află 30 de tone de carne au fost sigilate, întrucât administratorii firmelor care le deţin nu s-au prezentat pentru a face inventarul, iar comisarii de la Garda Financiară presupun că în acele depozite există marfă fără documente de provenienţă.

Activitatea unui magazin a fost suspendată, din cauză că vânzătorii nu utilizau casa de marcat fiscală.

Conform datelor furnizate de Poliţia Prahova, în urma raziilor de astăzi au fost întocmite trei dosare penale pentru evaziune fiscală.
În total, astăzi au fost controlaţi 24 de agenţi economici de la Halele centrale, iar acţiunea de verificare va continua şi mâine, când vor fi controlate documentele altor 12 firme.

Back To Top