Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

În aceste zile încărcate de emoție, în care ne amintim, mai mult ca oricând, despre cine a fost și ce a însemnat Regele Mihai I pentru România, dinspre Biserică vine, către clasa politică actuală, un îndemn la a deschide ochii și a lua aminte la ceea ce ultimul suveran al românilor a transmis, decenii la rând, de pe tron și din exil, o lecție pe care mulți lideri actuali ar trebui să și-o însușească.

 

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a vorbit, într-un interviu pentru Digi 24, despre importanța acestor zile, nu numai ca reper istoric sau emoțional, ci drept un punct de plecare pe care mulți ar trebui să și-l asume. "Am observat că o emoție sobră a cuprins pe mulți dintre noi. E un lucru care ține de lecția pe care regele ne-o dă și post-mortem, personalitatea lui atât de frumos rotunjită de niște valori pe care le-a transformat într-un mod de a fi, valorile creștine, constituie o lecție pentru noi toți, dar mai ales pentru cei din sfera politică. Sper ca această lecție să nu fie uitată prea curând. Mă refer în primul rând la lecția bunului simț. a discernământului, a bunei cumpăniri a cuvintelor, la limbajul elegant, deși nu inutil luxuriant sau pretențios. Regele vorbea o limbă română extraordinar de frumoasă, o limbă română la care nu a renunțat niciodată, pe care ți-o drag s-o asculți, chiar dacă vorbea uneori și gâtuit de emoție", a spus Vasile Bănescu.
Acesta a subliniat că actualei clasei politice îi lipsește elemente esențiale pentru a da lideri de valoare. "Lipsește în mod clar respectul față de limbă, față de cel căruia i te adresezi, poporul român, față de niște valori pe care le clamezi doar cu ocazii festive, ne includem toți aici, nu doar politicienii, dar în primul rând ei", a criticat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.
În opinia sa, Regele Mihai este un exemplu și România ar avea nevoie și în prezent de un astfel de om. „Dacă am fi avut un rege, un suveran precum regele Mihai, românii ar fi putut să privească spre suveranul lor ca spre un o de la care aveau ce să învețe. Puteau să învețe cum să vorbească, cum să reacționeze. Nu cred că am mai fi asistat nici la manelizarea, nici la caricaturizarea limbii române, gesturilor, atitudinilor care sufocă spațiul public. Unde era regele apărea o atmosferă de sobrietate. Sobrietate înseamnă civilitate, asta emana în mod natural din personalitatea lui Mihai, pentru că era o persoană profund credincioasă, dar implicit, nu explicit, nu făcea paradă. Nu putem să nu observăm că în niciun discurs public nu lipsea o referire discretă la Dumnezeu, ori limbajul public de azi e total pustiu de referințe morale, la Dumnezeu", a mai spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Back To Top