Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Trei dintre cele șase stații de monitorizare din Ploiești și din împrejurimi, care transmit date pentru monitorizarea calității aerului, transmit alerte, vineri, la prânz, din cauza cantității uriaşe de particule în suspensie. Și celelalte indică deja un nivel 4 pe o scară de la 1 la 6.

 

La Brazi, în sud și în vest, calitatea aerului este apreciată ca fiind medie, aici valorile indicatorului PM 10 fiind vineri, la ora 12.00, cuprinse între 36,81 și 43,78 micrograme/metru cub. În schimb, la stațiile din centru, est și de la Blejoi, valorile au trecut bine de 50 de micrograme/metru cub, astfel: PH 2 centru - 51,55 micrograme/metru cub, PH 6 Mihai Bravu - 61,28 micrograme/metru cub și PH 3 Blejoi - 56,52 micrograme/metru cub.
La toate, însă, valorile au scăzut semnificativ după ce, potrivit informațiilor publicate de calitateaer.ro, aseară tindeau, la două dintre ele, spre 100 micrograme/metru cub, maximul fiind înregistrat la ora 22.00, la stația PH 6: 108,71.
Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid. Cum, la Ploiești, sursele naturale (erupții vulcanice, eroziunea rocilor, furtuni de nisip și dispersia polenului), rămânem la cele antropice. Aceste valori pot fi provocate de: activitatea industrială, sistemul de încălzire a populației, centralele termoelectrice, dar și de traficul rutier, care contribuie la poluarea cu pulberi produsă de pneurile mașinilor atât la oprirea acestora, cât și prin arderile incomplete.
"Dimensiunea particulelor este direct legată de potențialul de a cauza efecte. O problemă importantă o reprezintă particulele cu diametrul aerodinamic mai mic de 10 micrometri, care trec prin nas și gât şi pătrund în alveolele pulmonare provocând inflamații și intoxicări. Sunt afectate în special persoanele cu boli cardiovasculare și respiratorii, copiii, vârstnicii şi astmaticii. Copiii cu vârsta mai mică de 15 ani inhalează mai mult aer, și în consecință mai mulți poluanți. Ei respiră mai repede decât adulții și tind să respire mai mult pe gură, ocolind practic filtrul natural din nas. Sunt în mod special vulnerabili, deoarece plămânii lor nu sunt dezvoltați, iar țesutul pulmonar care se dezvoltă în copilărie este mai sensibil. Poluarea cu pulberi înrăutăţeşte simptomele astmului, respectiv tuse, dureri în piept și dificultăți respiratorii. Expunerea pe termen lung la o concentrație scăzută de pulberi poate cauza cancer și moartea prematură", se arată pe site-ul calitateaer.ro.

Back To Top