Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că o bună parte din fondurile de investiții destinate instanțelor vor merge, în 2018, către Curtea de Apel Ploiești. Aici, proiectul Palatului de Justiție, demarat prin 1996, încă așteaptă să fie finalizat, instanțele funcționând în spații închiriate și anumite birouri fiind trimise, la un moment dat, inclusiv într-un centru comercial.

 

"Pentru investițiile în sediile de instanță, finanțate din buget propriu, prioritatea Ministerului Justiției constă în finalizarea lucrărilor începute în anii anteriori precum și cele nefinalizate în cadrul Acordului de Împrumut cu Banca Mondială. Valoarea acestor angajamente este de două ori mai mare decât bugetul mediu anual (pe ultimii 5 ani) de investiții al Ministerului Justiției. În perioada 2016-2017, 33,61% din fondurile totale pentru investiții la nivelul instanțelor, au fost alocate Curții de Apel Ploiești, în principal pentru finalizarea obiectivului de investiții Palatul de Justiție Prahova și a lucrărilor de Consolidare şi reparații capitale Tribunalul Prahova. Pentru anul 2018, alocarea este de 40,76%. Noi lucrări ar trebui să fie angajate exclusiv în baza prioritizării rezultate în urma bilanțului principalelor obiective de investiții în infrastructura fizică a instanțelor şi parchetelor. De asemenea, conform studiului de pre-fezabilitate, contractat de către Ministerul Justiției în anul 2015, în județul Prahova, localitatea Berceni, va fi realizat un Penitenciar a cărui valoare estimată, conform studiului depășește 100 milioane de euro", a anunțat Tudorel Toader.
Programul național de consolidare a infrastructurii instanțelor de judecată cuprinde 27 sedii de instanțe, se derulează prin bugetul MDRAP și este operat de către Compania Națională de investiții, a mai arătat ministrul, detaliind situația. Componenta 1, de reabilitare a sediilor existente ale instanțelor, se referă 14 obiective, din care 2 sedii de instanță finalizate, 3 instanțe – lucrări în curs de execuție, 9 instanțe – lucrări de intervenții aflate în etapa de proiectare și avizare.
Componenta 2, de execuție a sediilor noi de instanță, nu era operațională în februarie 2017, la mai mult de doi ani de la demararea programului. "Începând cu data de 03.05.2017, moment la care a fost emis Ordinul Ministrului Justiției pentru aprobarea Temelor standard de proiectare, componenta a devenit operațională. Cu toate acestea, dintr-un total de 13 sedii noi de instanțe incluse în program, numai pentru 4 s-au putut continua dezvoltarea investițiilor, deoarece situații juridice în legătură cu terenurile transmise Ministerului Justiției (chiar și de 5 ani), nu au permis continuarea demersurilor. A fost elaborat un plan de măsuri pentru fiecare situație identificată", a mai precizat Tudorel Toader.
Detaliile oferite de acesta au venit ca răspuns la o postare publicată luni de senatorul Robert Cazanciuc, e însuși fost ministru al Justiției. "În anul 2013 au fost reluate procedurile pentru finalizarea celei mai vechi investiții (1996) derulate de Ministerul Justiției, Palatul Justiției din Ploiești, cu termen de finalizare în luna iulie 2017. Am atras atenția public asupra riscului de nerespectare a termenelor pentru această investiție și am avut încredere în angajamentul public al candidatului la funcția de ministru al Justiției în februarie 2017. Unde suntem astăzi? În situația ca nici măcar în anul 2018 să nu putem soluționa problema infrastructurii județului cu cea mai mare populație după București, unde fiecare lună de întârziere în șantier poate însemna luni de zile în plus de așteptare, ședințe încărcate, motivări ale soluțiilor judecătorilor redactate la sute de zile distantă de la pronunțare, precum și costuri uriașe pentru cetățenii care îsi văd cărate dosarele cu ajutorul cărucioarelor dintr-un supermarket unde totul este de vânzare. Sunt absolut convins că domnul Eugen Teodorovici va sprijini finalizarea proiectului de investiții în sediile a 24 de instanțe din capitalele de județ, proiect început în decembrie 2014, cu singura condiție ca cineva să îi spună că altfel riscăm să nu ne onorăm angajamentele, iar de acest lucru nouă chiar ne pasă. O justiție conform așteptărilor cetățenilor nu poate fi înfăptuită fără o legislație în care omul este valoarea supremă; justiția este înfăptuită de magistrați cu vocație în sedii în care cetățenii să pășească cu încredere și nu să se simtă umiliți de cum trec pragul unei instanțe de judecată", a scris senatorul, pe pagina sa de Facebook.
Foto: Facebook/ Robert Cazanciuc

Back To Top