Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Campania derulată de Uniunea Salvați România - filiala Prahova, împotriva poluării din județ, și în special din zona Ploiești, a ajuns, zilele acestea, la punctul dezbaterii publice la care organizatorii au dorit să se întâlnească nu doar cu reprezentanții cetățenilor nemulțumiți, ci și cu cei ai autorităților și companiilor arătate cu degetul în această problemă. Din păcate, angajamentele au fost luate tot de cei care și până acum au dus lupta cu poluarea, pentru că factorii de decizie nu au înregistrat nici promisiuni, nici măcar opinii, ci doar absențe, așa cum ne-au obișnuit și când a fost vorba de luarea unor măsuri concrete împotriva poluatorilor.

 

USR Prahova și-a asumat cu fermitate răspunderea de a lupta împotriva poluării orașului Ploiești, atât prin responsabilizarea societății civile, cât și prin presiuni asupra autorităților și modificări legislative menite să optimizeze și să eficientizeze actualul pachet de legi din domeniul protecției mediului. parlamentarii Dan Rădulescu, Allen Coliban, Cornel Zainea, alături de conferențiarul universitar doctor Silviu Gurlui, au participat la dezbaterea publică „Prizonieri într-un oraș poluat”, un dialog cu cetățenii pentru a identifica soluții pentru recâștigarea dreptului de a respira un aer curat în Ploiești și împrejurimi. "Deși toate autoritățile competente în domeniu (Primărie, Agenția de Mediu, Direcția de Sănătate, Garda de Mediu) și marile companii sancționate de Garda de Mediu (Lukoil, Unilever și OMV-Petrom) au fost invitate, niciun reprezentant nu a venit și nu s-a arătat dispus să colaboreze", au subliniat reprezentanții USR Prahova. În schimb, toți cei prezenți la dezbatere, indiferent de preferințele politice, de vârstă sau convingeri personale, au adresat întrebări pertinente și au povestit, din experiența proprie, efectele nocive ale poluării asupra propriei familii, necesitatea de implicare și de a dubla demersurile legislative ale parlamentarilor USR, prin acțiuni civice.
În urma discuțiilor, USR și-a luat următoarele angajamentele:
1. Monitorizarea calității aerului, indexarea depășirilor într-o "hartă a depășirilor grave" și trimiterea de sesizări către autoritățile responsabile de fiecare dată când valorile indicelui de poluare sunt cu mult peste maximele admise.
2. Demersuri pentru monitorizarea TUTUROR compușilor poluanți, inclusiv dioxina și acidul cianhidric.
3. Modificări legislative, astfel încât să existe praguri zilnice ale depășirilor limitelor maxim admise pentru substanțele poluante. Și asta deoarece, în prezent, nu se iau în calcul depășirile zilnice, indiferent de gravitatea lor, deși afectează ireversibil sănătatea, ci, convenabil marilor poluatori, se calculează doar media anuală. Iar la asta, reușim să fim în grafic, cel puțin deocamdată.
4. Solicitări către DSP și către Ministerul Mediului, pentru a demara studii epidemiologice, care să coreleze creșterea numărului de afecțiuni respiratorii, cardio-vasculare, tumori cu cauzele acestora.
5. Implementarea unor sisteme de monitorizare paralelă a substanțelor poluante.
6. Documentare și furnizare de expertiză pentru posibilitatea de a implementa un sistem de avertizare preventivă a populației, atunci când este depășită cota de avarie semnalată de stațiile de monitorizare fixe și/sau mobile
7. USR , prin reprezentanții săi, va adresa permanent solicitări de informații publice și va prezenta rezultatele monitorizării calității aerului în ședințele CL Ploiești și ale CJ Prahova, solicitând măsurile necesare pentru reducerea noxelor și a factorilor de risc asupra cetățenilor din Ploiești și din localitățile limitrofe.
"Dreptul la un mediu sănătos este consfințit prin Constituție, iar sănătatea cetățeanului trebuie să fie pe primul plan. Într-o societate sănătoasă, cel care primează este interesul cetățeanului, nu mascarea incompetenței autorităților, interesele de partid sau factorii economici", au transmis reprezentanții USR, la Ploiești, la finalul dezbaterii care continuă campania împotriva poluării, concretizată până acum în strângeri de semnături, numeroase petiții și solicitări, dar și o amplă documentare care a reușit să coreleze, pentru zona afectată, valorile de poluare cu problemele de sănătate ale populației.

PE ACEEAȘI TEMĂ

Dovada că PRAHOVENII MOR CU ZILE, din cauza poluării. Cifre alarmante publicate de deputatul Dan Rădulescu

Vești proaste pentru România. Deputatul Dan Rădulescu: Ministrul Mediului, chemat la Bruxelles, pentru declanșarea procedurii de infringement

 

Back To Top