Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

nicolae-manolescuPreşedintele Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Manolescu, critică faptul că, la 100 de ani de la naşterea lui Emil Cioran, opera scriitorului nu a fost reeditată în România, ci numai în Franţa.

Ministerul Culturii nu a alocat niciun leu pentru aniversarea Cioran.

Academia Română, însă,  organizează un simpozion dedicat scriitorului pe 12 aprilie.

Aniversarea centenarului naşterii lui Emil Cioran (8 aprilie 1911, Răşinari - 20 iunie 1995, Paris) a început în Franţa încă de luna trecută, în România însă, doar începând din această săptămână se vor derula câteva simpozioane şi expoziţii.

Criticul Nicolae Manolescu spune că Emil Cioran nu este aniversat în ţara sa natală, aşa cum scriitorul ar merita:

„Cioran a devenit un mort inutilizabil pentru români. Cine mai are nevoie de Cioran la noi? Dacă un artist nu mai e în viaţă şi nu mai poate fi folosit, atunci este dat la o parte fără niciun scrupul şi ne întrebăm la ce ne foloseşte".

cioranNicolae Manolescu subliniază că, de obicei, în lume asemenea aniversări sunt marcate editorial, nu numai prin simpozioane şi colocvii. „În România, nu s-a publicat nimic nou din opera lui Cioran.

Sursa: adevarul.ro

Back To Top