Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

politia rutiera 1 martieReprezentanţii Poliţiei Române au transmis o serie de recomandări pentru şoferii care se încumetă să iasă la drum în aceste zile, avertismente venite după ce meteorologii au anunţat o reinstalare a vremii severe în aproape toată ţara, această perioadă fiind marcată de ninsori, lapoviţă şi viscol. În acest context, centrul InfoTrafic din IGPR a publicat o listă de recomandări, sfătuindu-i în primul rând pe conducătorii auto să adapteze viteza la condiţiile de drum şi să fie extrem de atenţi inclusiv când îşi aleg locurile de parcare.

 

„Pentru o circulaţie în condiţii de siguranţă, vă recomandăm să circulaţi cât mai preventiv posibil. Ploaia, lapovița, ninsoarea și vântul îngreunează circulația rutieră. De aceea, trebuie să reduceţi viteza, astfel încât aceasta să permită oprirea fără probleme, având în vedere că distanţa de frânare, în asemenea condiţii, este mult mai mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, astfel încât, cu cât viteza de rulare a autovehiculului este mai mare, cu atât mai mare poate fi şi abaterea de la manevra dorită. Fiți atenți în special la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare”, se arată în mesajul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

PE ACEEAŞI TEMĂ: Plouă torenţial pe Valea Prahovei. Probleme de trafic pe DN 1

„Nu opriți și nu staționați în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic i-ar putea rupe. Dacă traficul este aglomerat, precipitaţiile sub formă de lapoviţă sau ninsoare, precum şi vântul puternic pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, fiți politicoși cu ceilalați participanți la trafic, nu blocaţi intersecţiile şi nu depăşiți coloanele de autovehicule. Dacă vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii, a lapoviţei sau a ninsorii, folosirea luminilor de către toţi şoferii reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. În aceste condiţii, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite şi pe timpul zilei, permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de climatizare şi dezaburire! Nu efectuaţi depăşiri riscante! Măriţi distanţa de siguranţă dintre autovehicule!”, se mai arată în mesajul transmis de centrul InfoTrafic al IGPR.

PE ACEEAŞI TEMĂ: Iarna revine în aproape toată ţara. Duminică sunt anunţate ninsori

Poliţiştii amintesc şi de obligativitatea folosirii cauciucurilor de iarnă, dar vin cu sfaturi şi pentru pietoni. „Informaţi-vă cu privire la condiţiile meteorologice din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi echipaţi-vă maşina corespunzător, prin cauciurile de iarnă sau lanţuri, în caz de nevoie. Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor neechipate cu anvelopele de iarnă, fără a face referire la vreo dată calendaristică, atât timp cât drumurile publice sunt acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Sfătuim în final şi pietonii să-şi sporească atenţia în deplasare, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile mai ales după lăsarea întunericului şi când vizibilitatea este redusă și să se asigure foarte bine înaintea traversării drumurilor”, au mai recomandat poliţiştii.

Back To Top