Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

protest marius nastaA doua săptămână de proteste în spitale. Chestiunile legate de sporuri îi scot iar în stradă pe angajaţii de la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta". Asta după ce, săptămâna trecută, negocierile cu Ministerul Sănătății au eșuat. Managerul unității medicale a discutat atunci cu ministrul Sorina Pintea despre regulamentul de sporuri, fără rezultat însă. Un proteste are loc şi la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi, din același motiv. Asistentele, personalul Tesa şi cei care lucrează în laboratoare se plâng că salariile le-au scăzut unora și cu 1.300 de lei.

Câteva zeci de angajaţi ai Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală protestează din nou, marţi, în curtea spitalului, informează Digi 24. Oamenii au coli A4, cu mesajul "Protest spontan", şi spun că, deşi lucrează în condiţii de risc maxim, cu pacienţi bolnavi de tuberculoză sau cu HIV/SIDA, sporurile le-au fost diminuate şi au primit cu câteva sute de lei, chiar cu 1.400 de lei mai puţin la salariu, mai notează sursa citată. Protestul nu afectează activitatea în unitatea medicală, dar salariaţii sunt decişi să continue acţiunea până la rezolvarea problemei.

Plafonarea sporurilor şi reducerea de venituri odată cu aplicarea acesteia este principala nemulţumire şi a salariaţilor de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi. Aproximativ o sută de persoane au ieşit, marţi, în faţa unităţii medicale şi cer salarii decente, în concordanţă cu munca pe care o depun, mai arată Digi 24.

„Dacă nu ne daţi, măcar nu ne luaţi”, scrie pe unele dintre afişele pe care le ţin în mână angajaţii. Ei spun că au pierdut între 300 și 1.300 de lei la salariu. Nici la Iaşi activitatea instituţiei nu este afectată de protest.

Salariaţii din cele două unităţi au protestat şi înainte de Paşte.

Guvernul a aprobat în urmă cu o săptămână regulamentul cadru al sporurilor acordate angajaţilor din sistemul sanitar, care stabileşte procente diferenţiate în funcţie de condiţiile fiecărui loc de muncă, în condiţiile în care Legea 153/2017 prevede un nivel maxim al sporurilor acordate în sistemul sanitar şi de asistenţă socială la 30% din suma salarilor de bază la nivelul ordonatorilor principali de credite. Ca urmare a deciziei Guvernului, acest nivel poate ajunge şi până la 85%.

Back To Top