Categorie: Actual

gratar picnic 1 maiÎn mare parte a regiunilor sunt anunțate temperaturi de vară în minivacanţa din perioada 28 aprilie - 1 mai. Se vor înregistra valori cu până la 10 grade peste media specifică acestei perioade. Din păcate, însă, nu va fi așa și pe litoral, acolo unde în aceste zile sunt așteptați în jur de 40.000 de turiști. La malul mării, maximele prognozate sunt de 18 - 22 de grade.

Cel mai cald va fi în Oltenia și Transilvania, unde, la amiază, se pot înregistra chiar și 30 de grade Celsius.  "Pe ansamblul întregii ţări va fi o vreme în general frumoasă şi mult mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Sunt temperaturi cu aproape 10 grade mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă. În ţară, va fi un cer variabil, mai mult senin, în prima parte a zilelor şi pe parcursul nopţilor. Condiţiile de ploaie vor fi extrem de reduse, ar putea să apară doar trecător ploi de scurtă durată, poate şi descărcări electrice în nordul Olteniei şi Munteniei. Cele mai multe valori de temperatură, la amiază, vor fi cuprinse între 23 şi 29 de grade. Sunt posibile chiar şi 30 de grade prin Oltenia, Transilvania", a declarat, pentru Mediafax, Romica Jurcă, meteorolog ANM.

Din nefericire, însă, cei care au ales să petreacă aceste zile pe litoral nu se vor bucura de temperaturi la fel de ridicate. Meteorologii spun că, sâmbătă și duminică, maximele vor fi cuprinse între 16 și 18 grade, iar diminețile vor fi reci, cu temperaturi de 10-11 grade. Se va mai încălzi puțin luni și marți, când la amiază se pot înregistra între 18 și 22 de grade Celsius, valorile resimțite urmând să fie ușor mai scăzute, cu aproximativ un grad, din cauza vântului.

La munte, în schimb,  va fi o vreme predominant frumoasă şi temperaturi ridicate. Pe creste vor fi unele intensificări ale vântului, vitezele nu vor fi mari, undeva la 40-45 de km/oră, prin Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului. "Sâmbătă, în zona Carpaţilor Meridionali, iar pe 1 mai, în zona Carpaţilor Occidentali, după-amiaza, seara, vor fi înnorări şi ploi de scurtă durată plus descărcări electrice, dar foarte puţine. Dar per ansamblu, vremea va fi mai mult frumoasă, cu cer variabil, mai mult senin", a adăugat Jurcă.

Foto ilustrație

Back To Top