Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

hematologie scullerDupă ce parlamentarul Roberta Anastase a luat atitudine public împotriva unei decizii a CAS Prahova, care acoperă, prin contractare, numai 15 din cele 20 de paturi ale secției Hematologie din cadrul Spitalului Municipal Ploiești (VEZI DETALII), reprezentanții Casei Județene de Asigurări  au încercat să "îmbrace" această decizie într-un punct de vedere în care merg până la a se mândri cu faptul că, față de anul trecut, "numărul de paturi contractabile pentru Compartimentul de Hematologie al Spitalului Municipal Ploiești a  crescut cu 50% în anul 2018, față de anul 2017". De ce nu ține explicația oferită de CAS, la acuzațiile privind deciziile în cazul acestei secții? Lămuririle vin de la cel care este pus în situația de a gestiona această situație halucinantă.

 

Într-un comunicat de presă transmis joi, reprezentanții CAS Prahova susțin că numărul de paturi contractabile pentru Compartimentul de Hematologie al Spitalului Municipal Ploiești a  crescut cu 50% în anul 2018, față de anul 2017. Mai precis, de la 10 la 15. Iată mai jos explicațiile oferite de CAS:

"Ca urmare a informaţiilor eronate vehiculate recent în spaţiul public,  cu privire la reducerea cu 25% a numărului de paturi din Compartimentul de Hematologie al Spitalului Municipal Ploieşti, vă aducem la cunoştinţă – pentru corectă informare a prahovenilor - următoarele :

Numărul de paturi contractabile cu C.A.S. Prahova stabilit,  pentru Spitalul Municipal Ploieşti, de către Comisia constituită conform Ordinului MS/CNAS nr. 397/836/2018, a rămas neschimbat începând din anul 2015 şi până în prezent.

Modificările în repartizarea paturilor pe secţii şi compartimente au intervenit, în structura organizatorică a Spitalului Municipal Ploieşti, în baza Avizului Ministerului Sănătăţii din data de 29.05.2017 .

În totală neconcordanţă cu informaţiile vehiculate, numărul de paturi contractabile pentru Compartimentul de Hematologie al Spitalului Municipal Ploieşti a  crescut cu 50% în anul 2018, faţă de anul 2017. 

Modalitatea de contractare a serviciilor medicale spitaliceşti pentru secţiile de acuti-DRG se realizează, anual, în baza Contractului-Cadru şi a Normelor de aplicare ale acestuia, avându-se în vedere numărul total de paturi contractabile pe unitatea sanitară şi nu, cum greşit se afirmă, numărul de paturi contractabile pe fiecare secţie/compartiment în parte. 

În plus, conducerea Spitalului Municipal Ploieşti a comunicat instituţiei noastre că nu confirmă în vreun fel asemenea informaţii fără suport real".

Aparent, vorbind de paturi contractabile, e drept, numărul lor a crescut de la 10 la 15. Deci da, cu 50%, cum susțin oficialii CAS Prahova. Ceea ce omit însă să precizeze, în punctul de vedere transmis presei, este că au asigurat contractarea a 15 paturi dintr-un total de 20 al secției recent înființate. Cu alte cuvinte, la câteva luni după ce s-a stabilit, consemnat și aprobat că necesarul acestui compartiment ar fi de 20 de paturi, CAS Prahova a decis că este oportun să contracteze doar 15. Adică să deconteze servicii doar pentru acestea, iar acum oferă explicații de parcă chestiunea nu s-ar referi la banii pe care îi gestionează și de care depind viețile unor bolnavi de cancer (pentru că acest compartiment funcționează pe lângă Oncologie și deservește în principal această categorie de pacienți), ci pur și simplu la obiecte de mobilier.

Șeful Compartimentului Hematologie de la Schuller, dr. Radu Crăciun, a explicat, pe îndelete, clar, ca să priceapă și CAS Prahova, de ce 15 din 20 înseamnă, totuși, o reducere de 25%, și nu o creștere cu 50%, cum au încercat oficialii instituției să puncteze:

"Doresc să fac câteva precizări, pentru că am văzut că au apărut mai multe articole în presă locală în legătură cu Compartimentul de Hematologie. În anul 2017 contractarea pe Compartimentul Hematologie s-a făcut pe 10 paturi din cele 10 existente în acel moment, deci un procent de contractare de 100 %. Ulterior, la finele anului 2017, cu ajutorul autorităţilor locale şi MS s-a înfiinţat compartimentul autonom de 20 de paturi. Într-adevăr, în contractarea pe anul 2018, Compartimentului de Hematologie i s-a alocat un număr de 15 paturi contractabile din 20 existente în organigramă , deci o reducere cu 25 %. Vreau să subliniez că sănătatea nu are culoare politică şi că interesul pacienţilor primează în fata disensiunilor politice. Sunt un medic care lucrează în acest judeţ din 2001 şi am tratat un număr foarte mare de pacienţi cu afecţiuni ale sângelui, unele dintre ele cumplite, boli rare şi cu evoluţie implacabilă care te erodează pe tine, ca medic, în interior în fiecare zi . Tratamentul este o muncă în echipă, medic-pacient-familie, care necesita efort, răbdare, empatie şi multă, multă speranţă. Poate este greu de perceput de ce deranjează cu ceva reducerea paturilor contractate. Explicaţia este că numărul de cazuri care sunt decontate de CAS se calculează în funcţie de acestea. Dacă înainte aveai posibilitatea să tratezi X cazuri, acum poţi doar 75% din X. Eu, ca medic, am exact acelaşi salariu indiferent câţi pacienţi tratez într-o lună. De cealaltă parte, din 4 pacienţi cu cancer ar trebui să amân un pacient pentru că am depăşit limita de cazuri contractate, chiar dacă am pat liber, dar necontractat. Vă rog să îmi daţi indicii despre modul cum voi alege acest pacient mai «ghinionist»? Asta teoretic, pentru că practic nu se poate refuza niciun pacient de acest gen, dar spitalul plăteşte din bani proprii cheltuielile de spitalizare. Ceea ce nu e în regulă, moral vorbind, iar indicatorii compartimentului ar arăta că nu respect limitele impuse de contract .

Am observat că, în urma informaţiilor apărute, a existat o implicare din partea autorităţilor, fie că sunt locale sau parlamentare, din toate zonele politice, ceea ce arată că toţi înţeleg că sănătatea e o prioritate naţională, la fel cum există dorinţa de rezolvare şi susţinere din partea conducerii spitalului, care a făcut demersuri justificate pentru creşterea numărului de cazuri contractate cu CAS. De aceea le-am mulţumit şi le voi mulţumi tuturor celor care sunt şi vor fi alături de pacienţii cu boli hematooncologice, pacienţi care au nevoie să vadă că toţi cei care pot să întreprindă ceva: medic-asistentă-spital-forțe politice de orice «culoare» - îi susţin şi nu i-au abandonat în lupta lor pentru viaţă".

Foto: Facebook/ Radu Crăciun

Back To Top