Categorie: Actual

meci romania regalaEchipa Regală de Fotbal merge pe 9 iunie la Belgrad, locul care a găzduit primul meci internaţionali al tricolorilor, pentru o partidă la care vor asista membri ai Familiilor Regale din Serbia și România.

Imnurile regale ale celor două ţări vor răsuna sâmbătă, 9 iunie, stadionul BASK din Belgrad, arena care găzduiește meciul dintre echipele România Regală și Serbia Regală.

Fotbaliştii români vor fi susţinuţi de suporteri veniţi din ţară, dar şi de un grup mare de etnici români din Valea Timocului.

Imnurile regale ale României şi Serbiei vor fi interpretate de artişti locali. Un cântăreţ sârb învaţă de câteva săptămâni "Trăiască Regele" în limba română!

Invitaţii speciali ai evenimentului vor fi ASR Principele-Moştenitor Alexandru al Serbiei, strănepot al Regelui Ferdinand, şi ASR Principele Radu al României, care vor da lovitura de început.

În 1922, România a disputat primul meci internaţional la Belgrad, împotriva Regatului Sârbilor, Croaţilor şi Slovenilor. Prilejul a fost nunta Regelui iugoslav Alexandru I cu Principesa Maria a României, fiica Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria.

Ideea de a reedita această partidă istorică aparţine Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei din România şi Mişcării pentru Regatul Serbiei.

Primul meci România Regală - Serbia Regală s-a disputat anul trecut la Timişoara şi s-a terminat cu victoria românilor.

Partida are loc după ce, la finalul lunii mai, stadionul "Ilie Oană" din Ploiești a găzduit amicalul dintre România Regală și SC Heerenveen (VEZI DETALII).

Back To Top