Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

muncaPrevederile noului Cod al Muncii, conform cărora patronii care încurajează munca la negru sunt pedepsiţi penal, i-au determinat pe  mulţi dintre angajatori să facă forme de muncă legală celor care muncesc pentru ei. Angajatorii prahoveni au încheiat, de la intrarea în vigoare al noului Cod al Muncii, 6 110 contracte noi de muncă, 2 196 dintre acestea fiind încheiate pe perioadă nedeterminată. Tot de la intrarea în vigoare a noului cod al muncii specialiştii de la Inspectoratul teritorial de Muncă Prahova au început controale, iar rezultatele nu s-au lăsat aşteptate.

Astfel, au fost controlaţi 97 de angajatori, au fost depsistate 349 deficienţe şi au fost aplicate 229 sanţiuni în valoare totală de 171 500 lei.

Noul Cod al Muncii, act normative aspru criticat de către politicienii din opoziţie dar şi de către reprezentanţii sindicatelor, a intrat în vigoare începând cu data de 2 mai. Actul normativ stabileşte noi sancţiuni contravenţionale în cazul nerespectării unor obligaţii legale cum ar fi primirea la muncă a până la cinci persoane fără încheierea unui contract individual de muncă, care, potrivit art.16 alin.1, se va pedepsi cu amendă de la 10.000 la 20.000 de lei pentru fiecare persoană identificată.

Una dintre cele mai importante prevederi adusă de noua legislaţie a muncii se referă la răspunderea penală a angajatorului. Astfel, se sancţionează cu închisoare de la unu la doi ani sau cu amendă penală primirea la muncă a mai mult de cinci persoane, fără încheierea unui contract individual de muncă şi cu închisoare de la şase luni la un an sau cu amendă penală, refuzul repetat de a permite accesul în spaţiul unităţii a inspectorilor de muncă sau de a pune la dispoziţia acestora documentele solicitate.

În cazul săvârşirii unor infracţiuni, instanţa de judecată poate stabili sancţiuni complementare cum ar fi: pierderea totală sau parţiala a dreptului angajatorului de a beneficia de prestaţii, ajutoare sau subvenţii publice, inclusiv fonduri UE gestionate de autorităţile române pentru o perioadă de până la cinci ani, interzicerea dreptului angajatorului de a participa la atribuirea unui contract de achiziţii publice pentru o perioadă de până la cinci ani, recuperarea integrală sau parţială a prestaţiilor, ajutoarelor sau subvenţiilor publice, inclusiv fonduri UE gestionate de autorităţile române, atribuite angajatorului pe o perioadă de până la 12 luni înainte de comiterea infracţiunii sau închiderea temporară sau definitivă a punctului sau punctelor de lucru în care s-a comis infracţiunea sau retragerea temporară sau definitivă a unei licenţe de desfăşurare a activităţii profesionale în cauză, dacă acest lucru este justificat de gravitatea încălcării.

În noul Cod al muncii au fost abrogate dispoziţiile privind clauzele, efectele şi nivelul la care pot fi încheiate contractele colective de muncă.

De asemenea, prin intrarea în vigoare a modificărilor aduse Codului Muncii perioada de probă va putea avea o durată de cel mult 90 de zile calendaristice în cazul funcţiilor de execuţie şi 120 de zile calendaristice pentru funcţii de conducere, iar perioada maximă în care se pot face angajări succesive de probă este de 12 luni.

Back To Top