Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

prahova ansvsaANSVSA anunță restricții în mai multe județe ale țării, din cauza focarelor de pesă porcină africană. Prahova se află deocamdată în zona-tampon, dar în curând ar putea intra oficial în cea de risc, fiind vecin județ cu Ialomița și Ilfov, unde există deja focare confirmate.

 

"În România Pesta Porcină Africană evoluează în 10 județe: Satu-Mare, Sălaj, Bihor, Tulcea, Constanţa, Brăila, Ialomița, Galați, Călărași și Ilfov. În județul Sălaj au fost confirmate numai cazuri la mistreți, nefiind afectate gospodării ale populației sau exploatații comerciale", precizează ANSVSA, făcând trimitere la anexa oficială elaborată de către experții Comisiei Europene din cadrul DG-SANTE, pe baza datelor și informațiilor oficiale furnizate de către ANSVSA. În acest moment este în lucru, însă un nou document.

Potrivit sursei citate, în zona roșie sunt incluse județele unde PPA evoluează în exploatațiile de porcine domestice și/sau la populația de porcine sălbatice, dar și județele limitrofe acestora, în care nu evoluează focare de PPA, dar sunt considerate ca fiind expuse unui risc crescut de contaminare. "În județele incluse în zona roșie este permisă circulația porcilor vii, a transportului de material seminal, a cărnii, a produselor și a subproduselor provenite de la aceștia în interiorul zonei de restricție, cu excepția celor aflate în raza de 10 km din jurul focarelor. Menționăm că sunt acordate derogări pentru animalele sănătoase aflate în zona de restricție, care, după testare, pot părăsi zona afectată spre abatorizare şi carnea poate fi comercializată. Derogarea se acordă de către Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor din județul respectiv (în baza Deciziei 2014/709/UE), după realizarea unor teste și îndeplinirea unor condiţii stricte, prin care se asigură că produsele comercializate sunt sigure și nu prezintă risc de răspândire a virusului PPA. Este interzisă: circulația porcilor vii, a transportului de material seminal, a cărnii, a produselor și a subproduselor provenite de la aceștia, în afara zonei de restricție", au transmis reprezentanții ANSVSA.

În zona albastră (denumită și zonă tampon) sunt reprezentate județele aflate între zonele de risc și cele libere de boală. În aceste județe nu sunt impuse restricții  privind mișcarea porcilor, a cărnii, a produselor și a subproduselor provenite de la aceștia, dar în care este intensificată monitorizarea stării de sănătate a porcilor și a circulației acestora. Aici a fost inclus, deocamdată, județul Prahova.

„În judeţele limitrofe au apărut focare de pestă porcină, dar pe teritoriul judeţului Prahova nu există niciun asemenea focar. Noi am luat foarte multe măsuri, am stabilit un plan la nivelul judeţului cu obligaţii din partea structurilor Ministerului Afacerilor Interne, a administratorilor de drumuri,  şi din partea primarilor celor 104 localităţi.

Prefectul județului Mădălina Lupea, a anunțat, joi, că a avut loc deja o ședința cu primarii din Prahova, care sunt preşedinţii unităţilor locale de combatere a bolilor. "Pe lângă obligaţiile pe care le au, legat de informarea corectă a populaţiei şi de identificare mijloacelor financiare şi umane în cazul vom avea nevoie să se intervină, dânşii au şi sarcina de a identifica o suprafaţă de teren ce poate fi utilizată pentru ecarisare ca metodă alternativă în cazul în care va fi nevoie de acest lucru. Pentru a verifica existenţa acestor terenuri, prin ordin de prefect a fost constituită o comisie mixtă formată din reprezentanţi ai DSVSA, DSP, Gospodărirea Apelor , APM. Această comisie se deplasează în teren  pentru a verifica existenţa acestor suprafeţe necesare pentru ecarisare. Mai avem să primim răspuns în identificarea acestor suprafeţe din partea a numai 30 de primării", a precizat Mădălina Lupea.

Și administratorii de drumuri publice au o serie de obligații, conform planului adoptat, în sensul că trebuie să ridice resturile menajere din parcări cu o frecvenţă mult mai mare, pentru că acestea pot reprezenta o sursă a virusului pestei porcine africane.

Foto: ec.europa.eu

Back To Top