Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

scoala_eleviLa prima vedere a datelor, 86% dintre cetatenii romani sunt de parere ca trebuie sa se predea religia la scoala si doar 8% au opinia contrara, arata datele cercetarii Religie si comportament religios, realizata de Fundatia Soros Romania.

Diferente majore apar in felul in care romanii inteleg cum sa se predea religia in scolile publice. Respondentii pot fi impartiti in trei grupuri: „conservatorii” – care prefera predarea religiei ca materie obligatorie, de catre preoti, iar fiecarui elev sa i se predea dogma propriei confesiuni; „progresistii” care prefera religia ca istoria religiilor, o materie optionala, predata de catre persoane specializate; iar „indecisii” care tind sa raspunda „nu stiu” sau au refuzat sa raspunda.

Doar 9% dintre respondenti sunt „puternic progresisti”, in timp ce 16% sunt „puternic conservatori”. Pentru trei sferturi din populatia Romaniei discutia cu privire la ce, cum si de catre cine sa fie predat ramane inca deschisa, incluzand aici 27% „mai degraba conservatori”; 22% „indecisi”; si 27% „mai degraba progresisti”.

Din ce in ce mai putini romani sunt de acord cu obligativitatea predarii religiei in scolile publice

In acelasi timp, procentul persoanelor cu varsta pana in 30 de ani care spun sa nu se predea religia la scoala este de 16%, dublu fata de media nationala. Mai mult, in randul celor ce la momentul sondajului erau elevi sau studenti, acelasi procent creste la 24%. Aceleasi date releva ca 50% dintre romani sunt de parere ca religia trebuie sa fie o materie obligatorie, fata de 40% carecred ca ar trebui sa fie optionala; 52% spun ca elevii sa participe la cursuri care prezinta doar religia lor si doar 32% prefera cursurile la care sunt prezentate mai multe religii; in fine, cei mai multi dintre romani ar prefera ca religia sa fie predata de profesori specializati in istoria religiilor, 46% fata de 38% care cred ca religia ar trebui sa fie predata de preoti.

La nivel national, in ultimii cinci ani numarul celor ce sunt de acord cu religia obligatorie in invatamantul public a scazut de la 71% in 2006 la 50% in 2011. In acelasi timp, ponderea celor ce nu sunt de acord cu obligativitatea religiei s-a dublat, de la 22% la 40% in acelasi interval de timp. Cercetarea „Religie si comportament religios” a fost realizata de o echipa de sociologi compusa din Raluca Popescu, MirelPalada si Claudiu Tufis, sub coordonarea lui Ovidiu Voicu, manager de programe, in cadrul programului Studii Electorale Romanesti al Fundatiei Soros.Datele au fost culese, in perioada 01 – 21 iunie 2011, de compania International Brand Consultants. Esantion principal: 1.204 persoane, reprezentativ pentru populatia tinta cu o eroare de +/- 2,9% la un nivel de incredere de 95%.

Cercetarea „Religie si comportament religios” este prima analiza completa a fenomenului religios la nivelul populatiei Romaniei, care pune sub lupa valorile, comportamentele si raportarea la politici si viata politica la nivelul celor mai importante confesiuni intalnite in Romania.In perioada urmatoare, Fundatia Soros Romania va da publicitatii si alte date obtinute in cadrul cercetarii.

Sursa foto: judetulprahova.ro

Back To Top