Categorie: Actual

O avarie sesizată sâmbătă a făcut ca apa ajunsă la robinetele din mii de case şi apartamente din Ploieşti să fie extrem de tulbure şi nepotabilă. Deşi operatorul anunţă că, între timp, a reuşit să asigure alimentarea prin altă conductă, Direcţia de Sănătate Publică nu riscă şi a anunţat că menţine şi astăzi interdicţia şi, foarte probabil, o va menţine până marţi, când sosesc analizele de laborator. În acest context, Primăria Ploieşti a solicitat astăzi ca Apa Nova să pună la dispoziţia ploieştenilor din cartierele afectate cisterne cu apă potabilă.

"Primăria municipiului Ploieşti împreună cu Direcţia de Sănătate Publică Prahova monitorizează calitatea apei furnizate populaţiei municipiului Ploieşti în urma avariei produse la conducta de apă în  data de 9 februarie 2019. În momentul de faţă,  sunt afectate următoarele zone din Ploieşti: Cartier Nord, Cartier Republicii, străzile Gheorge Doja şi Splaiului, zona dintre străzile Zidari şi Deltei. Primaria Ploieşti a solicitat operatorului local de apă, Apa Nova, să pună la dispozitţa ploieştenilor cisterne cu apă potabilă", a anunţat administraţia locală într-un comunicat de presă transmis duminică.

Mai multe amănunte aici: 

Mesajul oficial al Primăriei Ploieşti a venit la câteva minute după ce DSP Prahova anunţase că interdicţia de consum se menţine. 

(Imagine cu caracter sugestiv - sursa foto: Gazeta Galaţiului)

Back To Top