Categorie: Actual

15 unităţi de învăţământ din Ploieşti se află în perimetrul afectat de avaria apărută sâmbătă dimineaţă în reţeaua de alimentare cu apă potabilă. Pentru că încă e în vigoare interdicţia de consum impusă de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, elevii şi preşcolarii de aici, aproape 6.700 la număr, au primit astăzi apă îmbuteliată, iar operatorul Apa Nova a adus mai multe cisterne cu apă potabilă în aceste zone.

Direcţia de Sănătate Publică Prahova a anunţat sâmbătă că apa ajunsă în zonele de nord şi centru din Ploieşti nu este potabilă, recomandând ca ea să nu fie folosită nici pentru consum, nici pentru prepararea hranei sau spălat. Avertismentul a fost extins şi pentru următoarele zile, în aşteptarea rezultatelor de laborator care, în varianta optimistă, să confirme că, după ce Apa Nova a asigurat alimentarea prin altă conductă, apa care ajunge la robinete este potabilă. Primele rezultate ale analizelor microbiologice sunt aşteptate marţi, în jurul orei 15.00. Până atunci, rămâne valabilă interdicţia pentru ploieştenii care locuiesc în zonele Albert, Nord, Republicii, pe străzile Gheorghe Doja şi Splaiului şi în toată zona dintre străzile Zidari şi Deltei. În aceste zone există nu mai puţin de 15 unităţi de învăţământ. Vorbim despre Colegiul Naţional "Nichita Stănescu", şcolile "Elena Doamna", "Sf. Vasile", "Andrei Mureşanu", "Grigore Moisil", "H.M. Berthelot", "Candiano Popescu" şi nr. 13, grădiniţele nr. 2, nr. 10, nr. 33, "Dumbrava Minunată", "Licurici", "Rază de Soare" şi nr. 24 şi creşele nr. 10 şi nr. 49, potrivit informaţiilor comunicate luni de Primăria Ploieşti. În total, în cele 15 unităţi de învăţământ sunt înscrişi 6.689 de copii. Cel mai mare număr, 1.255 figurează la Şcoala Gimnazială "Sfântul Vasile", potrivit raportării Primăriei. Alţi 1.077 de copii sunt înscrişi la "Grigore Mosil", 975 la "Nichita Stănescu" şi 823 la "H.M. Berthelot".

Pe acelaşi subiect: 

Într-o conferinţă de presă organizată tot luni, începând de la ora 14.00, primarul Adrian Dobre a discutat despre măsurile luate în privinţa acestor unităţi, precizând că, la solicitarea administraţiei locale, Apa Nova a livrat apă plată îmbuteliată în aceste şcoli, grădiniţe şi creşe şi a adus mai multe cisterne în zonele afectate. La momentul conferinţei, cisternele se aflau la Şcoala "Grigore Moisil" şi Colegiul "Nichita Stănescu", precum şi pe strada Găgeni, aproape de autogara nord, şi în curtea spitalului de boli infecţioase, secţie externă a Spitalului Judeţean, a anunţat edilul.

Pe aceeaşi temă: 

Celelalte măsuri anunţate de primar au vizat punerea de afişe în toate aceste unităţi, cu recomandările DSP, precum şi oprirea apei la robinete. De asemenea, Adrian Dobre a mai afirmat că le-a solicitat reprezentanţilor Direcţiei Tehnice a Primăriei, structură care are în componenţa sa un birou care coordonează unităţile de învăţământ, să monitorizeze permanent situaţia stocurilor de apă îmbuteliată existente în aceste şcoli, grădiniţe şi creşe.

Back To Top