Categorie: Actual

În mediul on-line apar tot mai des, în ultima vreme, imagini cu șoferi care comit abateri grave, în unele cazuri punând în pericol siguranța și viața celorlalţi participanți la trafic. Surprinse de camere de bord sau cu telefoane mobile, înregistrările ajung în spațiul public, dar rareori protagoniștii sunt sancționați. Cel mult, publicarea imaginilor poate reprezenta un avertisment pentru alți conducători auto, să se ferească de aceste "specimene" periculoase.

 

Un caz recent s-a petrecut la Ploiești. Imaginile, surprinse de pasagerul unui autoturism și publicate de Observatorul Prahovean, au în prim plan un taximetrist nervos.  ”Ne îndreptam către str. Alexandru Vlahuță (zona Afi), când personajul din imagine voia și tot forța sensul de mers, să taie banda, inclusiv neacordând prioritate celor ce veneau dinspre str. Poștei, dorind să parcheze în stația de taxiuri de pe Toma Ionescu (MOL). Nu l-am lăsat, însă nu am gesticulat obscen și ne-am văzut de drum. Pe Alexandru Vlahuță, ne-a depășit, a simulat că intră în noi (soția mea conducea), apoi a oprit cum se vede în imagini, înjurând, amenințând etc...Am sunat la Lodias, am vorbit cu directorul de acolo, care ne-a spus că nu are ce să-i facă, în afară de o mustrare verbală. Eu nu înțeleg cum nu ai ce să îi faci unuia care îți reprezintă firma, care are contract de colaborare (daca are) cu firma ta”, a povestit cel care a filmat întreaga scenă petrecută sâmbătă, pentru Observatorul Prahovean.

Înregistrarea poate fi văzută

.

Mesajul esențial ar fi, însă, că indiferent de situație nu trebuie să ne facem singuri dreptate în trafic, mai ales că, în astfel de situații, sunt șanse mari să pui în pericol și viața altora.

Foto: captură video Observatorul Prahovean

Back To Top