Categorie: Actual

Administraţia Naţională de Meteorlogie a emis avertizări de ger, lapoviţă, ninsori şi intensificări ale vântului, valabile până sâmbătă după-amiază, în mai bine de jumătate dintre judeţele ţării, inclusiv în Prahova. 

 

De vineri, 21 februarie, de la ora 16.00, intră în vigoare un cod galben, valabil până pe 23 februarie la ora 16.00, a anunţat  ANM. Judeţul Prahova urmează să fie afectat în întregime, la fel ca şi judeţele Constanţa, Tulcea, Călăraşi, Ialomiţa, Brăile, Galaţi, Vaslui, Bacău, Covasna, Vrancea, Buzău, Giurgiu, Teleroman, Dâmboviţa, Ilfov, Hunedoara, caraş Severin, Timiş, Arad şi Bihor. De asemenea, alte 13 judeţe vor fi afectate doar pe anumite porţiuni. "În Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 55...65 km/h și izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90...100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității", a anunţat ANM.

De asemenea, instituţia a emis şi o informare meteo pentru intervalul de vineri după-amiază până sâmbătă la ora 16.00, anunţând că se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mixte în Transilvania și mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpații Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45...55 km/h. Local se va forma ghețuș. Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea și dimineața, mai ales în regiunile nordice și centrale.

Vremea se va menține rece până luni, au mai anunţat meteorologii.

Back To Top