Categorie: Actual

Aproape că nu este zi fără ca în județ să nu se înregistreze un nou deces la pacient infectat cu virus gripal. Cele mai recente cazuri au fost confirmate miercuri, iar situația totală, publicată de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, indică, în județ, 165 de îmbolnăviri și 31 de morți din cauza gripei.

Conform raportului publicat de CNSCBT joi după-amiază, 31 de prahoveni infectați cu gripă au murit, în acest sezon. Cinci decese au fost confirmate în ultima săptămână, informații despre cele mai recente trei cazuri fiind date publicității în cursul zilei de miercuri. Printre pacienții care murit din cauza gripei, în ultimele zile, se numără și un tânăr de 18 ani, care avea condiții medicale preexistente și nu fusese vaccinat anti-gripal. Acesta s-a stins din viață pe 19 februarie.

Alte două cazuri, apărute pe 17 și 18 februarie, au fost confirmate de laboratorul de la București. Este vorba despre decesul unui bărbat de 80 de ani și al unei femei de 56 de ani, amândoi suferind și de alte afecțiuni și niciunul nefiind vaccinat anti-gripal.

În județul prahova s-a înregistrat, în acest sezon, cel mai mare număr de decese cauzate de gripă. Prahova este pe locul al doilea la nivel național și la numărul de îmbolnăviri, cu 165 de cazuri, după București, cu aproape 600 de cazuri raportate.

În acest sezon, gripa a ucis, la nivel național, 147 de persoane.

 

Back To Top