Categorie: Actual

Vasile Pavel, poreclit Digudai, un bărbat robust de 37 de ani care e bodyguard la un club din Ploiești și garda de corp a unui politician din același oraș, pășește pe covorul roșu. E 27 septembrie 2017, a șaptea zi a Festivalului de Film de la San Sebastián. Oamenii de pe margine îl aplaudă frenetic. Un jurnalist de la The Hollywood Reporter îi strânge mâna și îl felicită. Digudai a strălucit în unul din rolurile principale din film.

Digudai l-a jucat pe Alberto, un fost deținut rom din Ferentari care are o poveste de dragoste cu Adi, un doctorand de 40 de ani care s-a mutat în cartierul bucureștean ca să facă o cercetare despre manele. Scenariul filmului a fost scris de Ivana Mladenovic împreună cu Adrian Schiop, pornind de la romanul lui cu același nume. Deși cartea e autobiografică, Schiop a adăugat mai multe straturi de ficțiune peste. În film, Adi își joacă propriul rol. Ecranizarea romanului i-a scos pe mai mulți din zona lor de confort: e primul rol al lui Schiop, primul al lui Digudai și primul lungmetraj de ficțiune al Ivanei Mladenovic.

„Eu n-am mai fost niciodată aplaudat. Poate huiduit, înjurat, da, dar aplaudat, nu”. Acesta a fost discursul lui Digudai, pe covorul roși care, așa cum mărturisește, l-a purtat în "altă lume

Mezinul unei familii cu cinci copii, Vasile Pavel a copilărit în cartierul Radu de la Afumați din Ploiești. Povestea lui de viață este, până la un punct, una obișnuită, probabil, pentru mulți români. Cumva, cândva, însă, ceva s-a întâmplat. Iar din ploieșteanul din Radu de la Afumați, ca alți 1.000, Digudai a ajuns vedetă de film. Totul a început când bărbatul și-a sunat un prieten, să-l întrebe când îi poate tatua și lui, pe braț, numele fetiței lui. Iar după câteva zile, amicul l-a sunat înapoi, să-i propună să joace într-un film.

Despre drumul incredibil al ploieșteanului, care ar putea deveni, în sine, sursă de inspirație pentru un scenariu, puteți citi pe scena9.ro.

Foto: scena9.ro

Back To Top