Categorie: Actual

Certificat-de-inmatriculareÎn urma probatoriului administrat de către poliţiştii Compartimentului Trafic şi Furturi de Autovehicule a fost începută urmărirea penală faţă de  A. Stănică, de 38 ani, din comuna Telega.

Acesta s-a prezentat la ghişeul serviciului de profil  pentru a transcrie dreptul de proprietate al unui autoturism. Învinuitul a prezentat în acest sens certificatul de înmatriculare al autoturismului, care prezenta viza de inspecţie tehnică periodică falsă.Pentru fapta lui, A. Stănică este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiuniilor de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

În acelaşi dosar s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de alţi şase bărbaţi, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. În sarcina lor a fost reţinut faptul că la sfârşitul anului 2010, de comun acord au apelat la diverse persoane în vederea falsificării inspecţiei tehnice periodice a autoturismului respectiv, fără ca acesta să fie examinat şi verificat conform legislaţiei de către specialiştii în domeniu .

Un caz similar este cel al lui M. Cosmin, care la data de 08.06.2011 a prezentat în vederea transcrierii dreptului de proprietate al unui autoturism un certificat de înmatriculare având viza de inspecţie tehnică periodică falsificată.

Şi lui i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

Totodată, a fost dispusă începerea urmăririi penale faţă de C. Ion, de 56 ani din Ploieşti, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. După o înţelegere prealabilă, cei doi au obţinut inspecţia tehnică falsificată de la un bărbat din Mizil, pe care ulterior au pus-o la dispoziţia proprietarului inducându-l în eroare.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii compartimentului de profil în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a învinuiţilor.

Back To Top