Categorie: Actual

Procurorii Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti și ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești au efectuat, marți, 12 percheziții domiciliare pe raza  județului Argeș. ACțiunea s-a derulat într-un dosar de  fals informatic şi fraudă informatică, cercetările vizând 17 suspecți.

 

Procurorii ploieșteni informează că, "în perioada 2016-2019, membrii grupului au  postat, pe site-uri web specializate, anunțuri privind recrutarea de forță de muncă, solicitând persoanelor interesate date personale și copii ale actelor de identitate. Ulterior, utilizând datele de identitate astfel obținute, precum și acte falsificate privind calitatea de angajat, suspecţii au formulat cereri în numele persoanelor privind acordarea de credite on-line, de la instituții financiar nebancare de pe teritoriul țării".

Anchetatorii au stabilit că, până în prezent, "membrii rețelei infracționale au formulat un număr de 36 solicitări de creditare utilizând datele de identificare personale ori aparținând altor persoane, fotocopiile actelor de identitate ale acestora, precum și adeverințe de salariat şi extrase de cont falsificate, date și documente pe care le-au introdus în aplicațiile (sistemele informatice) ale instituţiilor financiare nebancare".

În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, 9 sisteme informatice, 35 de telefoane mobile, 9 carduri de memorie, 14 carduri bancare, 22 de cartele telefonice, 2.150 de euro și diferite înscrisuri, informează reprezentanții DIICOT.

14 persoane vor fi aduse la Ploiești, în vederea audierii.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Piteşti.

Back To Top