Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

stindard_stefan_cel_mareFoaierul Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova organizează în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie a României cea de-a treia expoziţie Tezaur. De această dată este vorba de steagul liturgic al lui Ştefan cel Mare, lucrare reprezentativă a artei bizantine, realizată la curtea domnitorului în anul 1500.

Vernisajul expoziţiei „Stindardul lui Ştefan cel Mare” va avea loc în Foaierul muzeului din Ploieşti, str. Toma Caragiu, nr.10, vineri, 28 octombrie 2011, ora 11.00 acesta fiind urmat de un colocviu, la care vor participa specialişti , istorici şi restauratori, tema fiind chiar piesa centrală a expoziţiei.

„Stindardul liturgic al lui Ştefan cel Mare”, numit de altfel şi prapor , a fost brodat cu fir de aur pe mătase roşie, în stil bizantin, în secolul al XVI-lea. Înfăţişează imaginea iconografică a Sfântului Gheorghe, socotit un simbol al biruinţei militare. După realizare a fost donat de domnitorul Moldovei mănăstirii Zografu de la Muntele Athos, România recuperându-l abia în 1917.

Publicul poate admira astăzi această creaţie a artei bizantine graţie muncii de aproape șapte ani a restauratorilor, care au reparat ceea ce călugării de la Muntele Athos au deteriorat, din pură neştiinţă.

Back To Top