Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

bisericaDeşi se declară credincioşi, jumătate dintre români percep existenţa lui Dumnezeu diferit de dogma principalelor biserici creştine, reiese din cercetarea Religie şi comportament religios, realizată de Fundaţia Soros Romania.

Deşi 94% dintre cei chestionaţi au răspuns DA la întrebarea „Credeţi sau nu că există Dumnezeu?”, doar 42% dintre respondenţi acceptă viziunea dogmei creştine, potrivit căreia există un Dumnezeu întrupat într-o fiinţă. Prin comparaţie, 49% dintre români văd puterea divină mai degrabă ca un spirit sau o forţă a vieţii.

În timp ce credincioşii români îmbrăţişează numeroase aspecte care provin din creştinism, un număr semnificativ cred şi în existenţa unor fenomene sau ritualuri care nu au nicio legătură cu acesta: un procent semnificativ de respondenţi cred în deochi - 60% dintre români; în oameni cu puteri speciale (prezicători, tămăduitori, clarvăzători) cred 47% dintre respondenţi, în astrologie sau horoscop 25% dintre români, iar în extratereştri - 23%.

În acelaşi timp, 88% dintre respondenţi cred în existenţa sufletului, şi un procent egal de 87% cred în păcat sau în existenţa Raiului.

Această abordare a fenomenului religios este vizibilă şi în atitudinea românilor faţă de unicitatea religiei. În timp ce 34% dintre respondenţi afirmă că există o singură religie adevarată, 38 de procente dintre conaţionali consideră că există o singura religie adevărată, dar şi alte religii conţin unele adevăruri fundamentale. Pentru 18% dintre români nu există o singură religie adevărată, toate marile religii ale lumii conţinând unele adevăruri fundamentale.

Prezenta analiză este ultima din seria de analize ale cercetării Religie şi Comportament Religios. Raportul complet al cercetării, conţinând toate informaţiile date deja publicităţii şi grafice explicative, împreună cu datele tehnice ale cercetării va fi disponibil începând cu luna decembrie 2011 pe pagina de internet a Fundaţiei Soros (www.soros.ro). Baza de date a cercetării poate fi obţinută, pentru utilizare academică, printr-un mesaj la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Cercetarea „Religie şi comportament religios” a fost realizată de o echipă de sociologi compusă din Raluca Popescu, Mirel Palada şi Claudiu Tufis, sub coordonarea lui Ovidiu Voicu, manager de programe, în cadrul programului Studii Electorale Româneşti al Fundaţiei Soros Romania.

Datele au fost culese în perioada 01 – 21 iunie 2011, de compania International Brand Consultants (www.romaniabrand.ro). Eşantion principal: 1.204 persoane, reprezentativ pentru populaţia ţintă cu o eroare de +/- 2,9% la un nivel de încredere de 95%. Chestionarele şi fişa tehnică a anchetei se află pe pagina de internet a Fundaţiei Soros.

Cercetarea „Religie şi comportament religios” este prima analiză completă a fenomenului religios la nivelul populaţiei României, care pune sub lupă valorile, comportamentele şi raportarea la politici şi viaţa politică la nivelul celor mai importante confesiuni întâlnite în România.


Back To Top