Categorie: Actual

Ministrul de Interne, Mihai Fifor, a anunțat că Poliția a demarat controale la nivel național, în atenția oamenilor legi aflându-se, în special, transportatorii de persoane.

 

Ministrul interimar de Interne a declarat că a dispus, încă de ieri, ca "Poliția să înceapă identificarea și verificarea celor care fac transport ilegal de persoane în toată țara. Desfășurată timp de 8 zile în primă fază, acțiunea vizează depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane".

Fifor a cerut Poliției Române să demareze acțiuni permanente pentru verificarea transportatorilor de persoane și să comunice public, în mod constant, rezultatele și sancțiunile aplicate.

"În controalele din trafic, dar și de la sediile societăților comerciale, sunt vizate atât persoanele fizice neautorizate, cât și firmele care realizează astfel de activități, contra cost, fără licență și autorizație de transport. Acțiunile vor fi concentrate în special în apropierea zonelor de îmbarcare și debarcare a pasagerilor din stațiile pentru mijloacele de transport în comun, gări, autogări sau pe traseele de deplasare ale acestor autovehicule. În activități, alături de polițiști rutieri, de ordine publică, de investigarea criminalității economice și de la transporturi, vor fi angrenați și specialiști ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă", a informat Ministerul de Interne.

Controalele sunt organizate în contextul anchetei privind disparițiile de persoane de la Caracal, fete carenu au mai fost de găsit după ce au au fost luate, "la ocazie", de un individ cunoscut că ar fi făcut transport ilegal de persoane și care acum susține că le-a ucis pe cele două adolescente.

Back To Top