Categorie: Actual

Consilierii municipali din partea PSD și ALDE au lansat, vineri, un nou atac la adresa primarului Adrian Dobre, pe care îl acuză că "acționează teleghidat de mafia gunoaielor". Aceștia fac referire la saci cu deșeuri care ar fi aruncați intenționat în anumite zone din Ploiești și cer organelor de anchetă să verifice aceste aspecte.

 

Comunicatul consilierilor locali PSD-ALDE:

"Primarul Adrian Dobre și mafia gunoaielor din Ploiești

De câteva săptămâni, în locuri strategice din Ploiești, intens circulate, se abandonează saci cu deșeuri menajere. Mai mulți riverani declară că deșeurile, împachetate în același fel, deci având aceeași proveniență, sunt abandonate dintr-o mașină neagră cu numere străine. În ultimele două zile, astfel de saci cu gunoi au fost abandonați în zona străzii Gheorghe Lazăr (lângă clădirea Tribunalului), în zona pietonalului din fața Teatrului Toma Caragiu, în fața Hotelului Central, în sensul giratoriu din Bariera București și lista poate continua.

Domnul primar nu a avut până acum curaj să ceară Poliției Locale să se uite pe camerele de supraveghere pe care Primăria le deține în oraș și să identifice mafioții. Știm și de ce. Domnul primar, la ședința operativă din data de 8 iulie 2019 a decis ca RASP să nu mai dispună către operatorul de salubritate ridicarea gunoiului abandonat, ci «de acum încolo nu se va mai da nici un bon până când cineva de la Primărie nu însoțește inspectorii». Decizia s-a aplicat imediat. Bonurile stau la celebrul domn Prună, iar orașul se umple de gunoaie.

Domnul Dobre țipă ca din gură de șarpe că sunt gunoaie în oraș, dar în același timp nu își face treaba de gospodar al orașului și nu putem să credem că acționează teleghidat de mafia gunoaielor.

Având în vedere riscurile uriașe de sănătate publică pentru ploieșteni, cerem Poliției Municipiului Ploiești să se sesizeze de urgență și, sub supravegherea procurorilor, să realizeze urgent o anchetă pentru a-i identifica pe cei care au abandonat deșeurile în zonele sus-menționate. În toate aceste zone sunt și camere de supraveghere ale riveranilor, astfel că identificarea nu ar trebui să necesite demersuri prea complicate".

Back To Top