Categorie: Actual

Așa cum ministrul de Interne, Mihai Fifor, a anunțat săptămâna trecută, polițiștii din toată șara au ieșit la vânătoare de pirați... rutieri. Acțiunile de amploare derulate la nivel național vizează, cu precădere, depistarea șoferilor care efectuează ilegal transport de persoane. Campania a fost demarată după ce a ieșit la iveală că bărbatul din Caracal care ar fi ucis două fete, de 15 și 19 ani, și-ar fi ales victimele din rândul pasagerilor luați "la ocazie".

 

În numai patru zile, între 1 și 4 august, polițiștii au depistat, la nivel național, 244 de autovehicule ce efectuau, în mod ilegal, transport de persoane contra cost, fiind dispuse, în aceste condiții, 201 imobilizări de autovehicule folosite de „pirații șoselelor”.

Verificări au fost făcute și în Prahova unde, în intervalul menționat, 300 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest și au fost constatate 274 de contravenții. Dintre acestea, opt sancțiuni au fost aplicate conducătorilor auto care au fost depistați în timp ce efectuau, în mod ilegal, transport contra-cost.  Șoferii au fost sancționați cu amendă contravențională în valoare de 1.000 de lei, fiindu-le reținut certificatul de înmatriculare și retrase plăcuțele cu numerele de înmatriculare în vederea suspendării dreptului de utilizare a vehiculului, pentru o perioadă de 6 luni.

La nivel național, "polițiștii au controlat 21.291 de autovehicule și 13 societăți comerciale, fiind constatate 123 de infracțiuni (6 de natură economică, 80 la regimul circulaţiei rutiere și 37 alte feluri). De asemenea, au fost aplicate 4.032 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.155 la O.U.G. nr. 195/2002, 371 la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, 106 la O.U.G nr. 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto şi 2.400 de sancțiuni contravenționale la alte acte normative. Totodată, au fost efectuate 7.564 de testări cu etilotestul, fiind reținute 21 de permise de conducere şi retrase 223 de certificate de înmatriculare", potrivit cifrelor prezentate luni de IGPR, într-un prim bilanț de la demararea acțiunii tematice.

La acțiuni au participat polițiști rutieri, polițiști de ordine publică, polițiști de investigare a criminalității economice și de transporturi, dar și specialiști ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Foto: IJP Prahova

Back To Top